Nie do końca tak jest piszesz, choć praktyka mówi ze ceny zakupu dalerskiego oderwane od rzeczywistości :roll: Bo faktycznie wersja 1.4 crdi kosztoała grubo ponad 70000pln, ale porównując ogłoszenia aut krajowych w większości 1,2 właściciel z 30% ogloszeń sprowadzony z Niemiec itd czyli bite zrobiony na orginał a o gwarancji na elektrykę zapomnij, wiem ze warto dopłacić 3000-4000pln ponad Eurotax do AUTA KRAJOWEGO z 1 reki od właściciela.
Co do przypadku do kupowałem na jesieni dla wujka z rodziny po pozytywnych opinia mojego ix20.
Auto z 2012 roku Salon PL silnik 1.4 benzyna wersja Comfort blue drive z pełną elektryką tył i klimą auto, PDC auto krajowe przebieg 31tkm bez opon zimowych cena bazowo eurotax mówił 32500pln dla przebiegu 49800km, my daliśmy 36900pln z 37500pln i pół baku paliwa.
Wracając do ceny sam pamietam ze za swoj ix20 tylko ze z 2011 rej 2012 był upust 6000pln, + dostałem dodatki za 2500zł wiec z ceny wyjściowych 57000pln zapłaciłem tylko 51000pln.
Dziś gdybym sprzedawał a nie zamierzam z takich powodów:
- w klasie miejskie MPV, żadnych nowości B-max, Meriva auta przewartościowane mimo dużych rabatów cena ponad 60000pln za komfort wsiadania
- brak następcy słynnej plastikowej Roomster proste auto komfort jazdy duzo gorszy w słynnym 1,2THP lub 1.2Tsi lańcuch do wymiany.
- co do ASTRY 4 SEDNA, TO powiem tak auto fajne ale 3razy do roku OPEL robi takie wyprzedaże ze nikt nie uwierzy ze model kosztuje z 77000zł ty płacisz 59000zł czyli realnie liczymy utratę wartośći od 59000 po 4-5 latach do wyrwania ok 50-55% wartości. Nie psioczę na Opla bo miałem przed Hyundaiem ale pod koniec produkcji sprzedaja auta minus 20% i czujesz się jak frajer bo kupiłeś auto drożej a teraz przed zmianą modelu jeszcze musisz obniżyć kolejne 10% bo rok młodsze koszttuje tyle samo co z twojego rocznika.
A TERAZ PYTANIE DLACZEGO nie myśle o sprzedaży swojego po koszty są bardziej niż przewidywalne czytaj tani w obsłudze i naprawach tylko lać paliwo, a ix20 AD 2014 ma inny grill który moge kupić za 900zł i czujniki ciśnienia uważam za kłopotliwy gadżet :roll: