Autor Wątek: [Elantra XD] [Elantra XD] Sterowanie komputerem - przewód  (Przeczytany 3794 razy)

rezmer

• Gość
[Elantra XD] Sterowanie komputerem - przewód
« dnia: 02 Maj 2016, 10:40:20 »
Witajcie, niedawno kupiłem ele i po 1 trasie co wpadło mi w oczy że nie mogę zmieniać ani kasować tego co pokazuje komputer, nie myśląc długo zabrałem się do demontażu przedniego panelu i okazało się że przycisk Trip comp w ogóle nie jest podłączony do licznika ba nie było tam nawet kabla żeby to podłączyć i tu pojawia się problem nie wiem nawet jak ten kabel ma wyglądać a co dopiero jak się nazywa może ktoś pomóc?

PS (auto jest z Dani) poprzedni właściciel nie raczył poinformować mnie jaki olej zalewał a dla własnego spokoju wole go wymienić nawet jak przelatane na tym oleju jest tylko tys km dodam że nie ma żadnych kartek informacyjnych przy wlewie oleju.  Silnik 2.0 CRDI
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2020, 12:30:16 przez Brt »

Cezary51

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Maj 2016, 18:05:14 »
Ja zalewam 5W/30.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Maj 2016, 23:57:17 »
Rezmer pamiętaj jeden temat jeden problem.

Silnik D4EA był montowany w Santa Fe, Tucson JM itd tam temat oleju jest opisany.

rezmer

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Maj 2016, 10:00:17 »
Problem rozwiązany okazało się że wtyczka była podpięta do atrapy na wysokości świateł przeciwmgielnych, dopiero po kompletnym zdjęciu panelu przedniego zobaczyłem że coś tu jest nie halo xD

A co do oleju to dalej nie wiem co tam jest wlane :P

Offline wtom

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Maj 2016, 14:14:59 »
Cytat: "rezmer"
A co do oleju to dalej nie wiem co tam jest wlane :P

i co z tego..... , nie ma znaczenia co wlane  :-P  zalej to co zaleca producent. wszelkie teorie o laniu takiego jak był, gęstszego, rzadszego, wypłukanie silnika i takie tam.... to bajki i bzdury  :mrgreen:

Offline tekla

• Global Moderator
    • http://www.facebok.com/eklateklamodel
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Maj 2016, 21:27:50 »
Kolega wtom raczy żartować?