Autor Wątek: światła pozycyjne tucson  (Przeczytany 9813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bartekzg

• Gość
światła pozycyjne tucson
« dnia: 24 Styczeń 2012, 19:38:45 »
Mam dziwną sytuację - może ktoś się z tym spotkał.
jak zapale światła pozycyjne świeci mi tylko lewy przód i obie strony z tyłu.
zapalając światła mijania zapalają się obie żarówki świateł pozycyjnych i mijania.

Ktoś wie o co chodzi?

Kurako

• Gość
światła pozycyjne tucson
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Styczeń 2012, 22:48:52 »
sprawdź czy do manetki (kostki) dochodzą wszystkie kable oraz ich przewodność.

Offline jacek2

• Giełda
światła pozycyjne tucson
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Styczeń 2012, 09:46:17 »
To jakiś brak połączenia w elektryce (może brak"masy") Trzeba sprawdzić połączenie reflektora, no i na wszelki wypadek przewodność bezpieczników.

bartekzg

• Gość
światła pozycyjne tucson
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Styczeń 2012, 19:12:14 »
w wolnej chwili poszukam na kablach co się dzieje. Niestety szybko robi się ciemno i nie ma warunków do dłubania. Chyba będę musiał poczekać do soboty.
Gdzie jest główny przewód masowy ?

[ Dodano: 2012-02-09, 18:25 ]
byłem u elektromechanika - usłyszałem "to manetka wszystkie żółtki tak mają! robią instalacje na plusach i z biegiem lat wszystko się pali!"
czy ktoś z Was się spotkał z taką opinią ???

Offline dziadek

• HKP
  • **
światła pozycyjne tucson
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Czerwiec 2014, 17:34:54 »
Witam -
proszę o informację jak to jest z tymi światłami postojowymi w Tucsonie, u mnie po wyjęciu kluczyka światła postojowe gasną i nie ma możliwości żeby pozostawić samochód wieczorem z włączonymi światłami postojowymi. Czy to norma, czy coś jest nie tak?. Nadmieniam że ten samochód posiadam dopiero miesiąc więc zakładam że być może wszystkiego nie wiem.

[ Dodano: 2014-06-24, 19:02 ]
Już wszystko (no może prawie wszystko) wiem, doczytałem w instrukcji i muszę przyznać że to chyba nieczęsto  spotykane rozwiązanie.

wald

• Gość
światła pozycyjne tucson
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Czerwiec 2014, 21:03:08 »
Tak ma być gdy wysiadasz lewymi drzwiami, gdy zamkniesz lewe drzwi i wyjmiesz kluczyk od strony pasażera to nie gasną.