Powitać
bylem u magica ( dobry warsztat polecany przez wielu ). Podpieli pod kompa I weryfikacja najpierw układu kierowniczego-nie wyszły żadne błędy, A potem całej elektroniki ( całego auta ). Wyskoczyły dwa błedy na ABS I na poduszce powietrznej - spowodowane ponoć spadkiem napięcia czego powodem mógł być rozładowany akumulator ( faktycznie poprzednim wymienił akumulator na nowy ). Błedy skasowano, nie pojawiły sie ponownie. No I to byłoby tyle diagnozy-czyli brak diagnozy. A mnie dalej usztywnia kierownice podczas jazdy, szczególnie gdy jade powyzej 40.
Gordoon czy u ciebie swieciła sie kontrolka esp gdy padł ci czujnik skŕętu? Bo błedy napewno miałeś. No dziwna sprawa w tym moim hujdaju, bo przeciez jak pada wspomaganie to kreci sie ciężko przy wolnej jeździe, parkowaniu - a u mnie jest ok wtedy. U mnie usztywnia kierownice jak zaczynam jechać szbciej I wtedy kreceniè kierownicą jest jakby skokowe tj. Tak jak wcześniej opisałem. No chyba ze to dopiero początkowy objaw psujacego sie czujnika. No ale to moze cos by sie ujawnilo przy podpieciu do kompa I jakis bład by wyskoczył? ??No nie wiem juz sam.
A co myślicie jeszcze o oponach, czy one mogłyby powodować taki objaw usztywnienia kierownicy? Opony sa z2012 firma bez szału tj.kingstar na dodatek wielosezonówki. Możu tu tkwi problem czyli na zewnątrz a ja sie doszukuje gdzies tam w środku

Dajcie znać jak coś was oświeci