Autor Wątek: [ix20] gdzie kupiliście pokrowce do ix20  (Przeczytany 14204 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mken

• Gość
[ix20] gdzie kupiliście pokrowce do ix20
« dnia: 21 Wrzesień 2012, 18:52:56 »
Gdzie kupiliście (sklep internetowy?) pokrowce do ix20? proszę o namiary

Offline KoTeK

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Wrzesień 2012, 20:51:15 »
Oj z tym będzie chyba kłopot. Mając poduchy z boku foteli nie należy montować pokrowców.
Oczywiście wszyscy sprzedawcy mówią o słabszych szwach na bokach, ale ja w to jakoś nie wierzę. Zawsze jest tak, że w sytuacjach niespodziewanych te szwy okazują się solidniejsze niż powinny - jeszcze inaczej - życie jest tylko jedno - nie warto go narażać. Ten sam problem miałem w chevrolecie. W sklepie mieli pokrowce z tego samego materiału co fotele - przecież to marzenie - ale był jeden szkopuł - również miałem poduchy z boku, a pokrowce były pełne. Odpuściłem sobie.

mken

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Wrzesień 2012, 21:11:08 »

rybkin

• Gość

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Wrzesień 2012, 23:12:53 »
Ja swoje kupiłem właśnie w autoinside. Wersja Helios Super AirBag do poduszek bocznych. Na szczęście, do tej pory nie wypróbowałem wytrzymałości szwów. Jeżeli chodzi o dopasowanie, to mogłoby być lepiej. Pokrowce wożą się na fotelach 1,5 roku i spełniają swoje zadanie. Są już w niektórych miejscach zabrudzone, ale właśnie po to je kupiłem.  :-D

Offline Maolma

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Luty 2013, 21:42:02 »
Macie jakąś dobrą ochronę na tylną kanapę dla pasażera pieska?
Co polecacie do ix20?

Offline KoTeK

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Luty 2013, 17:58:26 »
U mnie na tylnej kanapie leży jednokolorowy kocyk, aby nasz pupilek "Yorek" mógł sobie wygodnie w zapiętych pasach pomykać z nami na wakacje i po mieście.

Multila

• Gość
[ix20] Porządne pokrowce do IX20 - sprawdzone namiary
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Luty 2015, 20:59:29 »
Witam wszystkich,

Od 4 miesięcy jestem właścicielką pięknego IX20  :-D  Chciałabym zadbać o odpowiednią ochronę tapicerki siedzeń. Zależy mi, żeby zakupić naprawdę dobrze dopasowane pokrowce z materiału tapicerskiego. Wszelkie welury i skóry eco odpadają. Google pokazuje sporo ofert, ale wszystkie oferowane pokrowce to takie trochę worki bez żadnych przeszyć i dopasowań do tłoczeń na oparciu czy siedzisku.

krab

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Luty 2015, 15:00:08 »
Ja zamierzam kupić (latem) pokrowce firmy Kegel-Błażusiak. Mam takie w drugim aucie od 2,5 roku i uważam, że są bardzo OK. Występują w kilku rozmiarach, z których należy wybrać właściwy dla danego samochodu.

Offline tommii

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Luty 2015, 18:16:13 »
Ja pokrowce Kegel-Błażusiak założyłem zaraz po kupnie auta tj. 4 lata temu. Do tej pory nie widać na nich żadnych śladów zużycia. W poprzednim aucie pokrowce tego samego producenta jeździły 7 lat i wyglądały jak nowe.
Nie są tanie ale warte swojej ceny. nie szukaj tanich alternatyw bo się nie opłaca.

Ja mam te:
http://www.pokrowce.com.pl/p1-pokrowce-samochodowe-mars-na-przednie-fotele-art124.html
Wymagają trochę pracy przy zakładaniu, ale za to wyglądają jak oryginalna tapicerka, bardzo dobrze dopasowane do profili foteli.
Te pokrowce to nie zwykłe worki na siedzenia. Porządny materiał, po założeniu brak jakichkolwiek fałd. Uszyte dokładnie na miarę. Podczas codziennego używania nic się nie naciąga i nic się nie wyciera. Jakbym miał kupować nowe to tylko Kegel-Błażusiak bo się sprawdziły.

Multila

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Luty 2015, 20:07:41 »
Dzięki za Wasze opinie :-) Pokrowce wydają się być dobrej jakości, jednak nie są to pokrowce dedykowane do ix20... W poprzednim samochodzie miałam pokrowce uszyte na zamówienie i były idealnie dopasowane. Nie szukam tanich pokrowców, złożony budżet to 250-450zł. Nie obraź się tommii, ale trochę naszły mnie wątpliwości kiedy sprawdziłam, że podane przez Ciebie pokrowce pasują do kilkudziesięciu modeli aut  :shock:  ;-)

Offline tommii

• Giełda
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Marzec 2015, 12:12:46 »
Mówisz że uszyte na zamówienie i dedykowane pod konkretny model. Ciekawi mnie do ilu innych modeli auta ten krawiec uszyje pokrowce korzystając z tego samego wykrojnika.  :-)

krab

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Maj 2015, 18:59:25 »
Właśnie kupiłem pokrowce Błażusiaka. Owszem, starannie odszyte (o czym wspomniałem wcześniej), pasują mniej więcej, a może nawet więcej. Lecz z ich założeniem kaszana. Fotele tak są obudowane, że w części miejsc nie mogę za Chiny przeciągnąć tasiemek pod fotel.

Multila

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Lipiec 2015, 11:18:28 »
Cytat: "krab"
... w części miejsc nie mogę za Chiny przeciągnąć tasiemek pod fotel.

I właśnie dlatego ja ich nie kupiłam  ;-)

langi

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Sierpień 2015, 20:04:11 »
Pokrowce to dziwny wynalazek miedzy fotelem a pokrowcem, zbiera sie mega kurz, ktory jest nieprzepuszczalny przez wlasnie pokrowce. Wole wyprac fotele co 2-3 lata niz jezdzic z pokrowcami, pozdrawiam