Autor Wątek: Czujniki parkowania oszalały  (Przeczytany 59 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szyby1

• Giełda
Czujniki parkowania oszalały
« dnia: Dzisiaj o 10:46:21 »
Witam.Mam problem z czujnikami z przodu i z tyłu.Oszalały i pokazują co chcą. Jak ich dotykam palcem to strzelają czyli niby powinny być sprawne a jednak te środkowe praktycznie cały czas świecą na czerwoną jakby widziały przeszkodę a boczne raczej pokazują prawdę.Jeszcze jak jest mróz to tylne środkowe pokazuję na zielono przeszkodę a za autem nic nie ma,a jak już wzrośnie temperatura to te tylne znów cały czas pokazują na czerwono.Kupiłem chińskie ale wtedy już wszystkie zaczęły wraz świecić na wszyskie kolory.Orginalne te wewnętrzne to 68903X000 a skrajne to 968913X000 może ma ktoś takie do sprzedania na podmianę.Napiszcie co z tym dziadostwem robić bo jak oddam do serwisu to zapłacę jak za pół samochodu. Hyundai jest z asystentem parkowania ale oczywiście nie działa.Chcę go doprowadzić do porządku i zamienić na Tucsona też w ładnej wersji bo ten mój to Premium. I jeszcze mam taki problem że strasznie zaszły mi brudem,rdzą jakimś dziwnym nalotem z tyłu na klapie napisy.Czy da rade to jakoś wyczyścić czy trzeba kupić nowe.Jeżeli nowe to jak te stare emblematy odkleić,żeby lakieru nie uszkodzić? I jak odkleić lotkę nad tylną szybą żeby jej nie uszkodzić? Z góry wielkie dzięki za każdą odpowiedź .Pozdrawiam.