Autor Wątek: Brak oświetlenia tablicy rejestracyjnej - jaki bezpiecnik?  (Przeczytany 466 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukaszlukasz1

• HKP
  • **
Brak oświetlenia tablicy rejestracyjnej - jaki bezpiecnik?
« dnia: 08 Wrzesień 2025, 13:56:07 »
Dzień dobry

Piszę z takim problemem.
Posiadam Hyundai i10 III 1.0 MPI 67KM 49kW 2021. W aucie nie działa oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Przeczyściłem styki w gnieździe żarówki i wymieniłem na nowe jednak dalej nie działa. Chciałem sprawdzić czy bezpiecznik jest ok ale w rozpisce z informacjami o bezpiecznikach nie widzę, który z nich odpowiada za oświetlenie tablicy rejestracyjnej - nie ma takiej pozycji. Czy ktoś z Was wie może, który to bezpiecznik?

Pozdrawiam
Łukasz

Offline lukaszlukasz1

• HKP
  • **
Odp: Brak oświetlenia tablicy rejestracyjnej - jaki bezpiecnik?
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Wrzesień 2025, 10:58:43 »
Informacyjnie. Nie dowiedziałem się, który bezpiecznik odpowiada za oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Po oddaniu do mechanika okazało się, że problemem była wtyczka od świateł i po jej wymianie zaczęło działać.

Offline robaszek127

• Giełda
Odp: Brak oświetlenia tablicy rejestracyjnej - jaki bezpiecnik?
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Wrzesień 2025, 11:29:43 »
Przecież na początku sprawdza się kable tam idące  kostki bo z tyłu lubią sobie zaśniedzieć i zgnić. U mnie raz w Getzie nagle zginęły kierunki i zaczęły się cyrki z światłami typu stop itp. Też szukałem wszystkiego i nawet myślałem o wymianie manetek pod kierownicą. Ale fartem usłyszałem jak pies ruszył pod spodem kablami od kostki haka. I faktycznie przewody zgniły i robiły zwarcia od wody ale bezpieczniki były dobre.