Autor Wątek: Słabo świecące lampy przednie  (Przeczytany 1806 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szmitek

• HKP
  • **
Słabo świecące lampy przednie
« dnia: 05 Styczeń 2025, 15:13:12 »
Cześć wszystkim.
Zwracam się z takim zapytaniem, ponieważ mam problem ze słabo świecącymi reflektorami przednimi w moim Hyundaiu (miałem zwróconą uwagę na przeglądzie). Prawdopodobnie jest to wina odblysnika. I teraz pytanie czy jest możliwość wymiany samego odblysnika z soczewką , jeśli tak to czy można to zrobić nie otwierając lampy, jeśli nie, to pytanie czy lampa jest klejona. Drugie pytanie czy opłaca się ewentualnie regenerować lampy w jakieś profesjonalnej firmie (może macie kogoś do polecenia z okolic Żyrardowa) czy zostaje zakup nowych lamp? Ostatnia opcja jest dosyć kosztowna bo komplet zamienników z doświetleniem to koszt ok 1600/1800 zł
Hyundai i30 kombi 2016r 1.6 ON
Z góry dziękuję za pomoc i życzę przy okazji wszystkiego najlepszego w nowym roku!

Online robaszek127

• Giełda
Odp: Słabo świecące lampy przednie
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Styczeń 2025, 20:57:01 »
Lampy regenerują firmy ale licz się z kosztem z 500zł jak nie więcej od sztuki. Są klejone i można je rozkleić o ile klejony jest ten co miękknie od gorąca.
Sam miałem reflektor z niedziałającymi ledami dziennymi i sprzedałem. Taniej wyszło kupić używany w ładnym stanie. Zamienniki typu depo raczej nie mają dobrych opinii i lepiej kupić oryginał.