Autor Wątek: kod lakier dolne plastiki  (Przeczytany 4285 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kwiatek784

• HKP
  • **
kod lakier dolne plastiki
« dnia: 14 Listopad 2019, 18:22:00 »
Witam
Jestem nowy wiec prosze za wyrozumialosc jak i nowym posiadaczem tuscona z 2005 roku mam pytanie czy jest gdzies kod lakieru ale plastikow na drzwiach zderzakach itp ,czy trzeba z autem podjechac i probowac dobrac odp.kolor .Jak rowniez posiada ktos ksiazke sam naprawiam po polsku do tej wersji z gory dziekuje

Offline Zibi.S68

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Listopad 2019, 22:10:13 »
Powinieneś mieć naklejkę na progu lub trochę wyżej w drzwiach kierowcy są tam oznaczenia kolor wnętrza kolor budy oraz kolor plastików i zderzaków. Hyundai oznacza kolor literkami buda i wnętrze dwiema a zderzaki i nakładki jedną tak przynajmniej ja ma na naklejce w swoim u Ciebie powinno być podobnie. Możesz sprawdzić na stronie https://hyundai.afora.ru/eur/ podając vin a reszty z domyślisz się sam z naklejki. A tu dorobią Ci lakier jakbyś czasem potrzebował https://www.dlalakierni.pl/pl/p/Lakier-samochodowy-w-sprayu-400-ml-kazdy-kolor-zestaw-MINI/10854

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Listopad 2019, 23:38:37 »
Najlepiej poszukać bo są takie sklepy z lakierami w miastach gdzie dorabiają ale biorąc próbkę koloru z klapki od paliwa.
Ja dorabiałem w firmie tak spraj po kodzie  i wyszedł beznadziejny ciemniejszy. A jak mi mechanik dorabiał po kolorze klapki to ideał.

Offline kwiatek784

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Listopad 2019, 09:08:20 »
Dziekuje za odpowiedź naklejka jest wiec sprawdze te plastiki,

[ Dodano: 2019-11-15, 12:03 ]
Tam gdzie pisze axle jest litera L i nie moge tego rozszyfrowac a pierwsza jest liczba 6 kod lakieru marine Blue

Offline Zibi.S68

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Listopad 2019, 21:38:52 »
Ja poleciłem ten sklep bo dorabiałem tam lakier i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony znajomy dorabiał z klapki do audi i jest bardzo niezadowolony i zapłacił drożej, nie podawałbym adresu gdyby nie był sprawdzony.