Forum > Tucson JM

Tucson, akcja serwisowa tylnej belki

<< < (3/6) > >>

Arni71:

--- Cytat: "sklepkeller" ---Tucsony JM objęte są TSB na sprawdzenie stanu zabezpieczenia antykorozyjnego tylnego zawieszenia. Jeśli nie ma poważnych objawów korozji, zostaje naniesiona nowa warstwa zabezpieczenia antykorozyjnego - i tak jest w większości przypadków. Jeśli z tylnym zawieszeniem jest już źle, następuje jego nieodpłatna wymiana. Weryfikacja ma miejsce przy jakimkolwiek zgłoszeniu się do ASO Hyundai - nawet na wymianę opon i jest to akcja obligatoryjna. Klient nie ponosi żadnych kosztów.
--- Koniec cytatu ---

Wszystko się zgadza ale prawda jest taka że mało kto tak naprawdę, po zakończeniu gwarancji jedzie do serwisu fabrycznego, nie mówię że nikt nie przyjeżdża ale jest to niewielki odsetek wszystkich używanych samochodów i raczej nie ma tu znaczenia marka samochodu - po prostu.

Co do samej tylnej belki - zapytałem w sobotę na spocie - z tego co mi uprzejmy pan powiedział (nawiasem mówiąc wszyscy na spocie byli mili i uprzejmi - wieeelki plus dla obsługi salonu Hyundai Keller :) )  akcja dotyczy pewnych partii źle zabezpieczonych antykorozyjnie belek i najlepiej podjechać z nr VIN i potwierdzić - mojego Tucsona ten temat nie dotyczy :)

sklepkeller:
We wtorek postaram się zamieścić TSB, sami sobie sprawdzicie, czy Was obejmuje ta akcja.

Piotrek79:
To by była super sprawa.
Dzięki wielkie.

Zbychu:
sklepkeller, Jeżeli są możliwości dotarcia do informacji o akcjach, to moim zdaniem powinien powstać odrębny temat, w którym takie informacje byłyby na bieżąco dostępne dla wszystkich zainteresowanych.

Arni71,  Co do typu akcji, to w moim przypadku było to UNDER BOODY RUST INSPECTION, czyli inspekcja podwozia, ale to już mało istotne. Jeżeli zaś chodzi o odwiedzanie serwisów leciwymi autami, to tu masz absolutnie rację. Mało kto się spodziewa, że dla tych aut serwis może jeszcze coś zaoferować w ramach gwarancji, ale nic bardziej mylnego, o czym sam wielokrotnie mogłem się przekonać osobiście. Nie wiem jak się to odbywa obecnie w PL, ale w IRL kluczem do sukcesu jest aktualizacja danych właściciela, oraz historii auta w serwisie, po której serwisy same pisemnie zapraszają na takie akcje, dlatego nie przypadkowo tam zabłądziłem  ;-)  Ma to też i inne zalety, przy serwisowaniu starszych aut jest wiele grantów, co w konsekwencji przekłada się na cenę, która nie rzadko konkuruje nawet z najbardziej przyjaznymi cenami zaprzyjaznionych mechaników. O takich rzeczach jak jakość części i gwarancja, chyba nie trzeba się rozpisywać.

sklepkeller:
Zgodnie z obietnicą.

Tucson JM HCE15-21-P120-JM

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej