Forum > Atos / Atos Prime

Wysokie obroty przy zapalaniu

<< < (2/5) > >>

wlad:
w moim atosie tez wystepuje taka przypadlosc-ale nigdy na to nie zwracalem uwagi.z tym,ze wystepuje to tylko na zimnym silniku.i na pewno nie jest to wersja na rynek indyjski ani inna sahare :mrgreen: wydaje mi sie,ze po prostu uklad wtryskowy podaje nieco za duza dawke paliwa przy zimnym silniku-a poniewaz nie wplywa to w jakis istotny sposob na eksploatacje,nie zwracam na to uwagi.
wydaje mi sie,ze z tym da sie zyc-czego ja jestem przykladem. ]:->

Witek:
Przy zimnym silniku, jak jest załączone zssanie to zawsze są wyższe obroty, ale później obroty spadają, no ale myślę, że autorowi wątku chyba nie o to chodziło :)

No i to, że chipy są "ustawiane" pod konkretne rynki, to raczej mało prawdopodobne. Pamiętajmy, że mówimy o tanich, seryjnych samochodach ;p

LeszekC:
ale kiedys o tym bylo i pisali, ze mili wlasnie taka przpadlosc i na gwarancji wymieniali chip i problem znikł i ASO wlasnie taka podalo przyczyne, na starym forum o tym bylo :)

wlad:

--- Cytat: "Witek" ---Przy zimnym silniku, jak jest załączone zssanie to zawsze są wyższe obroty, ale później obroty spadają,
--- Koniec cytatu ---

z tym ze ja mam porownanie do accenta,gdzie po zapaleniu zamiast 850-900bylo 1000-1100 obrotow.i na ucho praktycznie nie bylo to wyczuwalne.natomiast w atosie sa wyraznie duuzo wyzsze obroty-moze nie 3-4 tys,ale obstawiam ze autor tez nie ma w atosie obrotka i swe stwierdzenie podal troche na wyrost[na sluch].

klib:
Dziękuję za zainteresowanie tematem.
W tym atosie nie ma obrotomierza, obroty może faktycznie za duże podałem (3000-4000obr) ale i tak są stanowczo za wysokie jak na zimny silnik i pracę na ssaniu, ale po kilku sekundach (2-5) spadają do prawidłowych na biegu jałowym. Nie jest to dla mnie jakiś wielki problem ale nie chciał bym żeby to było coś poważnego i się szykowała jakaś droższa naprawa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej