Forum > Tucson JM

Test przelewowy wtryskiwaczy-Hyundai Tucson 2.0crdi 113km Dz

<< < (2/7) > >>

Zbychu:
Moim zdaniem wszystko będzie zależało od tego, w jakim stanie uda Ci się zakupić taki wtryskiwacz. Jeżeli byłbyś go pewny, to w pełni podzielam Twoje zdanie, że taki test dał by pogląd na pozostałe 3.

Piotrek79:
No mam zamiar kupić jakiś w miarę pewny sprawdzony jest parę takich na aldrogo z gwarancją .
Zobaczmy ,najwyżej będę zwracał.

W sumie to też dziwna sprawa z tym moim samochodem.
Gdzie nie czytam to jak wtryski mają dość to kłopoty z odpalaniem, nie równe obroty itp a u mnie nic. W największe mrozy pali pięknie, obroty trzyma zawsze idealnie można powiedzieć, że nic się nie dzieje oprócz tego spalania :(

Zbychu:
Układ CR rządzi się nieco innymi prawami, niż ten na starej pompie rotacyjnej. Jeżeli jesteś pewny paliwa które tankujesz, jednostka pracuje dobrze, nie kopci, nie szarpie, nie śmierdzi paliwem, nie muli, to poszedł bym również w stronę paru innych rzeczy.

1 Pompa paliwa
2 Zle ustawiony rozrząd
3 Czujniki ciśnienia, temperatury
4 Przepływomierz
5 Mapy w ECU

Piotrek79:
Paliwo powiedzmy na 90% pewne bo mają kontrolę.
Silnik tak jak mówiłem chodzi dobrze, dynamika ok, nie dymi trudno zauważyć czarny dym z tłumika ogólnie powiedział bym, że wszystko bardzo w porządku.
Zaryzykuje z tym wtryskiem jak nie pomoże to będziemy myśleć dalej :)

Zbychu:
Próbuj, oby to rozwiązało Twój problem. Znalazłem filmik z wymiany wtrysku, wydaje się być banalna. Autor filmiku ma sporo filmików instruktażowych do Tucsona, warto przejrzeć.

//www.youtube.com/watch?v=XAZjEfFFOHQ

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej