Forum > Matrix / ix20
[ix20] Silnik 1.4, 1.6 benzynka. Jakieś problemy, awarie?
Dider:
Kudłaty_1975 u mnie aso zaraz po odebraniu proponowało wymianę oleju w silniku oraz filtr oleju pomiedzy 1 a 2 tys km za coś około 170 zł (olej Lotos Quazar K 5W30). Dobrowolna wymiana, a wg nich nie zaszkodzi a może pomóc, bo ewentualne opiłki i inne drobiny metalu się z układu usuwa (bo są w filtrze) a po dłuższym używaniu takiego filtra z opiłkami w środku, te opiłki mogąpod wpływem ciśnienia oleju przerwać wkład filtra i krążyć po calym układzie.
Po tej wymianie oleju i filtra nie widziałem wiekszych różnic w spalaniu, ale silnik wyraźnie ciszej chodził na zimno (te charakterystyczne brzęczenie rozrządu). Zmniejszenie spalania zauważyłem po tym moim rajdzie z V-max i ostrym przyśpieszaniu i redukcjach do 4 (autostrad).
Rekin323i - to ile miałeś km/h przy takich obrotach? Moja Venga ponad 200, ale to już na prawdę kres możliwości auta, ale obrotów nie pamiętam. Nie mam żadnych zastosowanych z zaleceń o których piszesz co do obniżenia spalania. Pilnować ciśnienia w oponach, nie gonić niepotrzebnie auta jak w oddali widać korek czy czerwone światło, często korzystać z hamowania silnikiem jak można się toczyć na niskich obrotach i wysokim biegu to tak jechać (ale wrzucanie 5 czy 6 na kilka sekund to nie oszczędność, bo późniejsza redukcja znów podbije spalanie. Płynna, ale dynamiczna jazda nie oznacza zawalatości czy ślamazarności. Lepiej przyśpieszać mocno, ale krótko niż delikatnie i długo (np zjeżdżam z ronda dwójką i ciągnę ją aż do 50-55km/h i wrzucam od razu 4 (jak jest ku temu miejsce i warunki) i na niej jadę do następnego skrzyżowania, puszczając przed nim delikatnie gaz tak aby, jesli włączy się czerwone światło mieć miejsce na dotoczenie się na 4 do skrzyżowania a jeśli wskoczy zielone światło jeszcze się toczyć i nie ruszać z 1-go biegu a z drugiego. Ale to trzeba oceniać na bieżąco i stosować. W permanentnych korkach widadomo, że się nie da. Co jeszcze? Jak wyjeżdżam gdziekolwiek (prywatna posesja), to jak odpalę silnik, podjeżdżam pod bramę aby ją otworzyć zostawiam włączony silnik -szybciej się rozgrzeje a gdybym go zgasił oszczędności żadnych. Nawet w instrukcji pisze, żeby w niskich (albo ujemnych - już nie pamiętam) temperaturach po włączeniu silnika odczekać 10 sekund przed rozpoczęciem jazdy aby się olej w silniku rozprowadził. Jak przyjeżdżam z dłuższej trasy to też przed wyjechaniem do garażu (otwieranie bramy) nie gaszę silnika a dopiero po wjechaniu do garażu. No i wyłączam radio, nadmuch.
A co do tego ile tam fabrycznie obiecują ile auto będzie spalać - to wg mnie dziwne trochę. O ile w mieście różnica z i bez start/stop na poziomie 0,3 mogę zrozumieć ale poza miastem i na autostradzie nie wiem jak interpretować - że niby co silnik w trakcie jazdy się wyłącza czy jak ewentualnie gdzieś stoimy w korku bramki na A1 przed trojmiastem latem w sezonie? Dziwne.
A i zauważyłem, że toczenie się na biegu najlepiej i najdłużej "trwa" gdy silnik ma około 2 tys obr. Czyli jak z obrotów 2,3 tys obroty spadają (zwalniamy) to przy 2 tys obr tak jakby się zatrzymują, albo dłużej się utrzymują między 2tys -1,9 niż 2,3 tys- 2 tys.
rekin323i:
--- Cytat: "Dider" ---
Rekin323i - to ile miałeś km/h przy takich obrotach? Licznikowo strzałkĄ :lol: 195-197 km/h- było prawie 200 km/h
Cytuje Nie mam żadnych zastosowanych z zaleceń o których piszesz.
--- Koniec cytatu ---
TU SIĘ NIE ZGODZĘ SĄ PROSTE METODY ABY OBNIŻYĆ SPALANIE, nie każdy przykład z listy daje takie % efekty , tu się zgodzę, ale otwarty temat lub ktoś z forum pamięta PAKIET BLUE DRIVE kosztował +2000zł zawierał tylko osłonę inną i opony o niskim oporze toczenia,+ "start stop" i obniżał spaLANIE wg. prospektu do 0,5 litra szczególnie w wersji: dane z homologacji a wiemy ze Hyundai miał problemy z zaniżaniem spalania coś ok. 15%
1.4 Blue drive 1.6 Blue drive
Miasto 6,6 litra 7,4 litra
Trasa 5,1 litra 5,7 litra
Średnie 5,6 litra 6,4 litra
[Dider"] Przeczytałem całość twojej wypowiedzi masz racje prawidłowe ciśnienie jak najbardziej TAK, jazda na obrotach i dojeżdżanie bez gazu żeglowanie też stosuje od roku czasu efekty są nawet w klockach hamulcowych.
Z 2ki na 4kę czasami, bardziej idę mocna 3ka do 65 przebijam 5kę lub bliżej 80-85 idę w 6tkę
Myślę ze mamy najbardziej zgrane forum modelu ix20, wiec jestem zainteresowany modyfikacją lub wymianą doświadczeń żaden model na forum nie ma tyle pochlebnych opinii
Dider:
Rekin323i - to spoko, że mamy podobne zdania/opinie. Silnik 1,4 był niezły do tego auta, ale 1,6 lepsze i warte dopłaty - niższe spalanie (tak z pół litra średnio, przy prędkościach autostradowych trochę większa różnica)i lepsze odejście (nieco lepsze i od niższych o 100-150 obrotów). Moment tak samo szybko się kończy (około 4700 obr/min) i potem tylko rośnie spalanie. Może powyżej 5,5 obr/min jest lepiej bo wchodzimy w zakres mocy maksymalnej, ale nie wydaje mi się aby było bardziej zrywnie a na pewno więcej będzie palić. Nawet w Automaniaku na TVN turbo, Mikiciuk (redaktor) porównując i30 turbo do tego bez turbo stwierdził, że powyżej 5000 już nic się nie dzieje.
Potwierdzenie spalania mojej Vengi.
[ Dodano: 2018-01-20, 21:58 ]
A teraz mam 120 km więcej przejechane a ostatnie 50 km żona jechała (20 km teren zabudowany, 30 km autostrady - max 90km/h jechała bo noc i przymrozki i średnie spalanie takie:
Obiboc:
Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi.
W przypadku bolidu małżonki brak mi pomysłu, może nie ułożył się silnik tak jak powinien, może to styl jazdy ale.. dzień w dzień 20 km w jedna i 20 km w drugą bez przystanków ale w korkach mniejszych lub większych. Spalanie z średnie z komputera pokazuje niby 8,1 z 35 tys. Od tankowania do tankowania niby do zniesienia bo trochę powyżej 8,3-8,4 ale z paliwa wychodzi bliżej 9,5. To jest przegięcie ale mniejsza o to. Wczoraj dosiadłem bolida bo nie chciało się mi odśnieżać mojego auta. Włączyłem muzyczkę odpaliłem jadę, na wszystkich stacjach albo reklamy maści na ból pośladków albo disco-polo, wyłączyłem radio i słyszę ze jadę tdi zawory KLE KLE KLE KLE... Ki diabeł. Raz zdążyło się że przy porannym rozruch przez parę sekund klepały ale tu przejechałem z 5 km. Odpuściłem gaz ucichło i się uspokoiło ale co to za czary, miał ktoś z was taki przypadek?
kri$:
Jaki masz olej wlany? Ile ma przebiegu. Gdzie benzynę tankujesz.
Z grubsza wygląda na mocny nagar, który powoduje spalanie stukowe.
Takie efekty to były kiedyś w 126p :) Można wykręcić świece i zobaczyć w jakim stanie jest.
Nawigacja
[#] Następna strona