Forum > Tucson JM
MODUŁ ETACS 95400-2E210
julek:
Witam. Nie działają w moim tucsonie czasowe wycieraczki, wszystko zostało sprawdzone co jest opisane na forum- silnik ( wymieniłem na nowy), przekaźnik w komorze silnika, przełącznik przy kierownicy wszystko jest ok. Elektryk w Hyundai stwierdził, że to chyba w BCM. Na forum przeczytałem, że może odpowiadać za to moduł ETACS 95400=2E210. Na Allegro spokojnie można go kupić za niewielkie pieniądze. czy faktycznie to jest przyczyną braku czasowych wycieraczek i przy spryskiwaczu ( sterowanie jest masą) i czy można po zakupie ten moduł sobie samemu wymienić bez żadnych konsekwencji ( czytałem coś o potrzebie wgrania pilota) czy tak trzeba zrobić i jak ewentualnie wgrywa się tego pilota. Czy coś jeszcze trzeba z tym zrobić. Pozdrawiam
julek
kosmos2011:
Wymień ETACS jak będzie działała czasówka to dodaj piloty. Jak dalej będzie brak czasówek to sprawdź cztery przewody (schemat poniżej).
.
.
julek:
Dzięki za informacje, ale jak dodać te piloty, czy może przy zakupie modułu szukać z oryginalnymi do niego pilotami. Nie wiem jak wgrywa się piloty. pozdrawiam julek
kosmos2011:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6090&start=0
.
.
.
julek:
No ładnie czyli sam nic nie zrobię. Ale jeżeli uda mi się kupić moduł z pilotem od niego to byłoby dobrze ? No chyba na razie utknąłem. Ale ogólnie podsumowując to kierunek jest słuszny ? czyli iść w stronę modułu ETACS a nie żadne BCM jak mówił mechanik. Pozdrawiam i dzięki za dotychczasowe informacje, julek
Nawigacja
[#] Następna strona