Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Awaria kierunkowskazu
lucjan:
Witam
od jakiegoś czasu lewy kierunkowskaz (przód i tył) mruga mi ok. dwa razy szybciej aniżeli sprawny prawy (moje autko pochodzi z USA).
Elektryk zapytany o możliwość usunięcia awarii orzekł, że ponoć cały sterownik odpowiedzialny za częstotliwość mrugania jest zintegrowany w obudowie oprawki żarówki przedniej i trzeba wymienić tę oprawkę kierunkowskazu.
Nie udało mi się znaleźć oferty sprzedaży takiej oprawki.
Może ktoś z szanownych użytkowników majstrujący w swoim Sanciaku jest w stanie coś doradzić w tej sprawie (czy faktycznie jest awaria oprawki, czy może to coś innego).
kosmos2011:
--- Cytat: "lucjan" ---cały sterownik odpowiedzialny za częstotliwość mrugania jest zintegrowany w obudowie oprawki żarówki przedniej
--- Koniec cytatu ---
Wymontował i pokazał Tobie ten sterownik? :-P
--- Cytat: "lucjan" ---stanie coś doradzić w tej sprawie
--- Koniec cytatu ---
17 znaków z dowodu rejestracyjnego.
lucjan:
Nie wiem czy coś wymontowywał i na jakiej podstawie tak orzekł, nie było mnie przy tym. A ja na elektryce w autku niestety się nie znam.
mój VIN 5NMSG73D87H049873
wtom:
przepiękna bajka paprocha :mrgreen: wciśnięta klientowi
kosmos2011:
Lucjan wejdź w profil (jest na górnej belce forum) i zmień datę produkcji (nie pierwszej rejestracji, nie rok modelowy) auta na 2006 zamiast 2007 jak podałeś przy rejestracji na forum.
https://hyundai.afora.ru/eur/vin/5nmsg73d87h049873/
Pracą kierunkowskazów steruje moduł ICM umieszczony po prawej stronie pedału gazu.
.
.
Nawigacja
[#] Następna strona