Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Awaria kierunkowskazu

(1/2) > >>

lucjan:
Witam
od jakiegoś czasu lewy kierunkowskaz (przód i tył) mruga mi ok. dwa razy szybciej aniżeli sprawny prawy (moje autko pochodzi z USA).

Elektryk zapytany o możliwość usunięcia awarii orzekł, że ponoć cały sterownik odpowiedzialny za częstotliwość mrugania jest zintegrowany w obudowie oprawki żarówki przedniej i trzeba wymienić tę oprawkę kierunkowskazu.
Nie udało mi się znaleźć oferty sprzedaży takiej oprawki.

Może ktoś z szanownych użytkowników majstrujący w swoim Sanciaku jest w stanie coś doradzić w tej sprawie  (czy faktycznie jest awaria oprawki, czy może to coś innego).

kosmos2011:

--- Cytat: "lucjan" ---cały sterownik odpowiedzialny za częstotliwość mrugania jest zintegrowany w obudowie oprawki żarówki przedniej
--- Koniec cytatu ---

Wymontował i pokazał Tobie ten sterownik? :-P

--- Cytat: "lucjan" ---stanie coś doradzić w tej sprawie
--- Koniec cytatu ---

17 znaków z dowodu rejestracyjnego.

lucjan:
Nie wiem czy coś wymontowywał i na jakiej podstawie tak orzekł, nie było mnie przy tym. A ja na elektryce w autku niestety się nie znam.

mój VIN 5NMSG73D87H049873

wtom:
przepiękna bajka paprocha  :mrgreen: wciśnięta klientowi

kosmos2011:
Lucjan wejdź w profil (jest na górnej belce forum) i zmień datę produkcji (nie pierwszej rejestracji, nie rok modelowy) auta na 2006 zamiast 2007 jak podałeś przy rejestracji na forum.

https://hyundai.afora.ru/eur/vin/5nmsg73d87h049873/

Pracą kierunkowskazów steruje moduł ICM umieszczony po prawej stronie pedału gazu.
.
.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej