Forum > i30 GD

Przepalające się żarówki. Moduł USB

(1/3) > >>

themadablues:
Witam serdecznie,

Mam dwa pytania odnośnie i30 II generacji (rok 2013). Ponoć w i30 bardzo szybko przepalały się żarówki od świateł mijania. Czy to dotyczy pierwszej czy drugiej generacji auta ?

Drugie pytanie dotyczy modułu USB. Wg. instrukcji należy odłączać pendrive przed zapaleniem silnika. Robicie tak, czy to po prostu zapis ostrożnościowy w instrukcji ?

jareckialfa:
witaj
ja już jeżdżę na jednym komplecie żarówek ponad 5 miesięcy i nic się nie dzieje więc nie jest to standardem że przepalają się bardzo szybko, co do USB to odpalam samochód mając USB wsadzone w gnieździe i nic złego się nie dzieje również.

themadablues:
Pół roku od przepalenia czy pół roku od kupienia ? I czy jeździsz na dziennych ledach ? Bo to ponoć też miało mieć znaczenie.

jareckialfa:
pół roku od wymiany na nowe lepsze żarówki, poprzednie miałem dobre ale słabiej świeciły dlatego wymieniłem, a na ledach jeżdżę ale rzadko jakoś odruchowo zapalam światła

ekonet:

--- Cytat: "themadablues" ---Pół roku od przepalenia czy pół roku od kupienia ? I czy jeździsz na dziennych ledach ? Bo to ponoć też miało mieć znaczenie.
--- Koniec cytatu ---

Kupiłem pod koniec listopada i30 jako półroczne auto. Od tego czasu jeżdżę sporo w różnych warunkach (około 16 tys. od zakupu), używam wszystkich wersji oświetlenia zależnie od warunków. Do tej pory nie przepaliła się żadna żarówka.
USB wyciągam albo nie - myślę, że zapis jest ostrzegawczy, tak samo jak powinno się w Windows kliknąć "Wysuń" przed wyjęciem pen drive'a.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej