Forum > i40 VF

[i40 VF] Wymiana żarówek H7 na H7 Led

(1/4) > >>

gameosx:
Cześć, czy ktoś z was wymieniał zwykłe żarówki halogenowe H7 na H7 led? Jeśli tak to czy mieliście jakiś problem z montażem? I ogólnie jakie wrażenia z takiej wymiany? Sam zastanawiam się nad kupnem takiego kompletu i wymianę w światłach mijania.

weuek:
A wiesz, że takie "żarówki" nie mają homologacji drogowej? Jak trafisz na kumatego policmajstra, to zgodnie z prawem zatrzyma DR i skieruje pojazd do SKP.

O wrażeniach i pomiarach sprawności możesz poczytać w internetach. Ogólnie: w soczewce ma to sens, w odbłyśniku nie.

gameosx:

--- Cytat: "weuek" ---A wiesz ...
--- Koniec cytatu ---
wiem.

--- Cytat: "weuek" ---O wrażeniach i pomiarach sprawności możesz poczytać w internetach.
--- Koniec cytatu ---

:roll: Chciałem poznać wrażenia innych posiadaczy I40

--- Cytat: "weuek" ---Ogólnie: w soczewce ma to sens, w odbłyśniku nie.
--- Koniec cytatu ---
- tu mnie zaskoczyłeś bo nie spotkałem się jeszcze z I40 z odbłyśnikiem - dobrze wiedzieć że takie wersje też są.

i40 brytyjczyk:
Założyłem na doświetlanie ledy i po pierwszej nocy wywaliłem, z powrotem na żarniki. Miałem wrażenie, że w ogóle nie uruchamiają się. :-/

shoofeljnr:
Chodzi Ci o zarowke led h7 czy masz na mysli te swieze zestawy oswietlenia ledowego z przetwornicami itd?
Jesli te drugie to na 90% zobaczysz roznice na drodze. Kwestia dobrego ustawienia zarnika w reflektorze ( bo tzeba go dobrze ustawic aby swiecil granica swiao/cienia i bedziesz zadowolony
Tylko jak to ktos wspolmial... Jest to produkt typu xenon Hid. Mozesz jezdzic 5 lat i nikt sie nie doczepi a mozesz stracic dowod itd. Ja w poprzednim samochodzie jezdzilem na hid'ah 3 lata wszedzie nie tylko po Pl i nikt sie nie doczepil do swiatel nawet na stacji kontroli.
Twoj wybor w zasadzie czy chcesz ryzykowac czy nie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej