Forum > Getz
Fabryczna instalacja audio (model 5d, przed liftingiem)
thepablo:
Przymierzam się do rozbudowy audio w moim getzie. W myśl przysłowia "Cudze chwalicie, swego nie znacie..." chciałbym się dowiedzieć czegoś o fabrycznej instalacji, tak aby nie okazało się, że wymienię na podobne, a nawet gorsze :). Szukałem w instrukcji, ale tam nic nie ma. Rozbieranie drzwi tylko po to, aby zobaczyć co tam siedzi to nie najlepszy pomysł.
Mój getz uzbrojony jest w 6 głośników, "syczki" w trójkątach lusterek, pozostałe 4 głośniki w drzwiach (2przód + 2tył).
Czy ktoś wie, jakiej firmy są te fabryczne głośniki, jaka moc, rozmiary? Być może ktoś dokopał się do dokumentacji, albo wymieniał na inne i coś może na ten temat napisać.
termos:
W Getzie 3d miałem tylko 2 głośniki. W drzwiach siedziały jakieś marne papierowe 130mm. Z tego co pamietam to markował je Hyundai, jak bardzo chcesz wiedzieć, to mogę je odszukać, powinny gdzieś leżeć w garażu. Nawet nie myślałem o ich wymianie dopóki ich nie usłyszałem :( Oryginalne głośniki siedzą na plastikowym dystansie, który można bez problemu zamienić na własny dystans i zamontować głośniki o rozmiarze 165mm bez modyfikacji boczków.
thepablo:
--- Cytuj --- jak bardzo chcesz wiedzieć, to mogę je odszukać, powinny gdzieś leżeć w garażu
--- Koniec cytatu ---
Wystarczy mi info, że są to 130mm i tak jak napisałeś "papierowe" :). Dobrą wiadomością jest to, że bez wielkich przeróbek można tam upchnąć 165mm, takie właśnie chce wstawić. :-D
RADTUS:
Kolego, jeżeli sprowadzałeś swojego bolida to możesz mieć "bogatszą" wersję audio.
W moim z tego samego roku (przyjechał z Belgii) w drzwiach jest 4x165mm
O ile mnie pamięć nie myli 20W mrs / 40W max muzyczna
Co do firmy to wszystko ma znaczki "H"
p.s planujesz wygłuszenie drzwi ?
Pozdr,
thepablo:
--- Cytuj ---Kolego, jeżeli sprowadzałeś swojego bolida
--- Koniec cytatu ---
Przyprowadziłem go z Niemiec. Hmm wiec mogą to być 165mm :roll: . Czy w Twoim z Belgi były zamontowane głośniki wysokotonowe w trójkątach lusterek? Pytam bo być może to ta sama wersja instalacji audio.
Wymieniałeś głośniki, czy z ciekawości zaglądałeś co tam siedzi? Jeśli tak napisz na co zmieniłeś i jak to gra :).
Myślałem o wygłuszeniu, ale narazie analizuje budżet ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona