Forum > i30 FD

Klimatyzacja

<< < (5/8) > >>

guniak:
Mi to działa i nie mam nawiewu na max , klima manual. Musisz szybko wciskać na przemian chyba 5 sek masz na to

zalko:
Tak wciskam to ale nic się nie dzieje,,,tzn nie widzę zmian w kontrolce AC... ( co mam wciskać na przemian bo chyba źle rozumiem ten opis)
W opisie jest przy wciśniętym AC ale on się automatycznie włącza przy tej opcji....to mam go fizycznie wcisnąć ??   (instrukcja str 4/87).

srbastek:
Chodzi o to:

--- Kod: ---Jeżeli ktoś życzy sobie wyłączyć automatyczne włączanie się klimatyzacji przy ustawieniu nawiewu na szybę - to proszę postępować tak :

1. ustawić temperaturę na skrajnie zimno oraz nawiew na przednią szybę ( skrajnie prawo )
2. nacisnąć pięć razy przycisk zmiany obiegu powietrza z wew. na zew. ( w ciągu 2 sekund )
3. przycisk obiegu powietrza mignie 3-krotnie
4. od tego momentu przy ustawieniu nawiewu na szybę klimatyzacja nie włączy się " z automatu"
5. przywrócenie ustawienia do stanu poprzedniego następuję po powtórzeniu całej procedury.

Procedura dotyczy tylko aut z klimatyzacją ręczną!!!.
--- Koniec kodu ---

zalko:
....mam automatyczną ;-)

bobekos:

--- Cytat: "srbastek" ---Chodzi o to:

--- Kod: ---Jeżeli ktoś życzy sobie wyłączyć automatyczne włączanie się klimatyzacji przy ustawieniu nawiewu na szybę - to proszę postępować tak :

1. ustawić temperaturę na skrajnie zimno oraz nawiew na przednią szybę ( skrajnie prawo )
2. nacisnąć pięć razy przycisk zmiany obiegu powietrza z wew. na zew. ( w ciągu 2 sekund )
3. przycisk obiegu powietrza mignie 3-krotnie
4. od tego momentu przy ustawieniu nawiewu na szybę klimatyzacja nie włączy się " z automatu"
5. przywrócenie ustawienia do stanu poprzedniego następuję po powtórzeniu całej procedury.

Procedura dotyczy tylko aut z klimatyzacją ręczną!!!.
--- Koniec kodu ---

--- Koniec cytatu ---

Kolego z nieba mi spadłeś bo miałem kiedyś szukać informacji na ten temat...?! :) Zrobiłem i działa! Tylko teraz muszę rozwiązać kwestię parowania przedniej szyby :/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej