Forum > i40 VF
[i40 VF] Olej skrzynia manualna
Maucinek:
Ostatnio czytałem troche o ceramizerach. Dzis rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i opisujać mu moje problemy z z 2ka (opisane wyżej), powiedzial ze trzeba spróbować z mniej gestym olejem oraz nie zaszkodzi zastosować ceramizer. Ważne zeby kupic ten renomowany. Taki tez mam plan bo to ostatnia deka ratunku przed poważniejszymi akcjami i kosztami. Postaram sie wszystko opisać jak juz sie za to zabiorę
Maucinek:
Trochę mi zeszło zabranie sie do wymiany oleju ale wczoraj to nastąpiło. Po przeczytaniu niezliczonej ilości postów na większości wątków na forach gdzie tematem jest problem ze zmiana biegów na zimnym silniku, sprawdzeniu zaleceń Fusch oraz konsultacji z pracownikiem skrzynie.pl zamówiłem nowy olej. FUCHS TITAN SINTOPOID LS 75W90 gl4/5. Dodatkowo zalałem Ceramizer (firmy Cerazmizer) dedykowany do skrzyni biegów. Wnioski na świeżo po przejechaniu 200km: efekt rozbieżności pomiędzy zimnym a gorącym silnikiem jeszcze bardziej się pogłębił. Na zimnym 2 wchodzi bardzo ciężko a po rozgrzaniu silnika dużo lepiej. Nie jestem na tan moment zadowolony. Planuje poczekać na efekty jakie obiecuje producent Ceramizera oraz osoby jakie go stosowały. Spektakularne efekty obiecywane po przejechaniu 1500km. Ciężko mi teraz w to uwierzyć ale zobaczymy.
kielta82:
i witam panowie u mnie tak jak wczesniej pisałiscie sprzegło bierze przy samym dole jedynka haczy dwojka i czasem i innne bieg,wkoncu pojechałem do serwisu hyundaia,na sprawdzenie,serwisant wsiadł do auta odpalil wcisnoł sprzeglo zmienil bieg i nawe nie wjechał na ogledziny od razu powiedział ze sprzegło do wymiany,u mnie strasznie ciezko sprzeglo sie wciskało znaczy silowo,brało przy samynm dole,takze czeka mnie wymiana sprzegła kompletnego za tydzien w piatek jade oddac auto i w ten dzien odbieram przebieg mam 169 tys,a teraz najwazniejsza cena całej robocizny plus czesci całego sprzegła 3300 tys :evil:
borowa2:
Moze i FUCHS rekomenduje ten olej do tegomodelu TITAN SINTOPOID LS SAE 75W-90 ale jak popatrzysz sobie na klase lepkosci to wypada marnie:
Lepkość kinematyczna w 40°C [mm²/s]: 126,5
Lepkość kinematyczna w 100°C [mm²/s]: 16,6
Mysle ze zalałes cos co jest gęstsze od tego co miales wczesniej dlatego taki efekt.
Trzeba szukać czegos w olejach 75W-85 a nawet 75W-80 gdzie lepkośc jest niższa.
Nie zebym sie znal bo specjalista ze mnie żaden, ale tez jak ty szukalem dlugo oleju ktory byłby nie gorszy, a przynajmniej taki sam jak oryginalny.
NiGhTmAr:
Witam, ostatnio miałem malutki wyciek ze skrzyni biegów. W serwisie stwierdzili że niby z czujnika świateł wstecznych który jest wkręcany do skrzyni. Oczywiście ten czujnik wymienili na jakis zamiennik dolali niecałe pół litra oleju i niby gotowe.
Efekt jest taki że olej jak się sączył dalej się sączy a do tego doszedł problem z wajchą zmiany biegów chodzi jakos dziwnie zacina się jak wrzucam jedynke i potem wyrzucam bieg wajcha nie wraca sama w pozycje środkową neutralną tylko za każdym razem musze ją ręcznie przesunąć jest tak z każdym biegiem 1,2,5,6 i wstecznym 3 i4 akurat są miejwięcej na srodku to nie ma problemu z powrotem w pozucję neutralną .
Nie wiem czym to może byc spowodowane dolaniem innego oleju ? Czy może byc taki efekt poprzez dolanie oleju ?
Nawigacja
[#] Następna strona