Forum > i30 FD

tempomat do 1.6 benzyna.

<< < (9/15) > >>

kosmos2011:
Dla benzyny jest 19, 62, 68.
.

[ Dodano: 2017-12-21, 21:27 ]
Nie masz włącznika sprzęgła pin 33.
.

bracky:
Faktycznie to spora roznica.. Dzieki za odpowiedz. Poskladalem juz wszystko. Jutro sprawdze zajetosc pinow .

Widze ze te czujniki dostepne sa na znanym portalu aukcyjnym. Jak rozumie przy okazji prowadzenia przewodow do zwijacza pin 33 ecu trzeba podlaczyc do czujnika sprzegla. A drugi pin czujnika do masy.

Spojrzalem na mocowanie pedalu sprzegla i jest mocowanie pod czujnik jednak nie jestem pewien czy nie brakuje czegos przy pedale.

.

[ Dodano: 2017-12-22, 11:35 ]
Sprawdziłem piny we wtyczce ECU.
62, 68 i 33 wolne.
19 zajęty brązowym przewodem.

Czujnik zamowiony. Czekam na przesylke.
Czy żeby podpiąć tempomat powinienem połączyć brązowy przewód z ecu we wtyczce z nowa wiązka do zwijacza?

Ewentualnie gdzie znalesc kostke z wyprowadzeniem tego przewodu?
Z diagramu wynika ze jest on podpiety do mfi control system. A zlacza MC22 nie znalazlem pod pokrywa wybieraka skrzyni..

kosmos2011:
Musisz się podłączyć pod brązowy.

Wymienić musisz jeszcze zegary bo nie mają aktywnych kontrolek tempomatu.

W Kia Ceed wgrywali nowy soft i kontrolki działały, ale do tego potrzebny jest programator.

bracky:
Witam, życzę wszystkim forumowiczom szczęśliwego nowego roku.
W ostatnich dniach podpiąłem ecu do zwijacza i czujnika sprzęgła.
Działają kontrolki tempomatu i set. Nie działa speedlimiter.

Jednak moim problemem jest czujnik sprzęgła. Zakupiony czujnik posiada oznaczenie 2E000
Jeden pin czujnika doprowadzilem do ecu 33 drugi do masy. Czujnik zamyka obwód, kiedy jest wcisniety (pedał sprzegła zwolniony). Tempomat załącza sie na półsprzegle w momencie zwolnienia czujnika i wyłącza w momencie wciśnięcia czujnika.

Zastanawiam sie czy powinienem kupic inny czujnik (jeśli tak proszę o poradę jaki) czy jest inna metoda rozwiazania mojego problemu?

kosmos2011:
Tempomat działa?

Zegary wyświetlają kontrolki?

Jest jeszcze włącznik 93840-2H100 http://epc.japancars.ru/hyundai/#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%3D%3D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej