Forum > i30 FD

tempomat do 1.6 benzyna.

<< < (8/15) > >>

kosmos2011:
Trzeba przekręcić tą niby dzwignię https://www.otofun.net/threads/cruise-control.1140018/

krzysiek_b4:
Nie o to dokładnie mi chodziło bo wtyczkę zdjąć potrafiłem, ale pomogło to co podesłałeś bo od góry jest taka "zaślepka" i ją trzeba widzę zdemontować, pewnie jakoś podwadzić.
OK to sprawdzania ciąg dalszy.

bracky:
Witam,
Od dłuższego czasu obserwuję temat i postanowiłem dołożyć tempomat do mojej i30 cw fd z 2011 roku.

Numer numer ecu zczytany z naklejki 39112-2B127.

Zamontowałem przycisk 96700-2R4004X i małą wiązkę 56190-2R300, Przyciski podświetlają się lecz tempomat nie działa.

Ze zwijacza pod kierownicą wychodzi u mnie 5 przewodów zamiast 8.

I tu rodzi się moje pytanie do szanownych forumowiczów, czy w celu uruchomienia tempomatu dla i30 po lifcie również należy pociągnąć przewody od zwijacza do pinów 9,89,50 w ecu?

kosmos2011:
II
.

bracky:
Dzięki serdeczene kosmos za odzew.
Dokladnie te piny mam wolne przy zwijaczu.

Chodzilo mi raczej o strone ecu.
 Dzis sprawdzilem zajetosc pinow we wtyczce ecu i sprawa wyglada nastepujaco pin 50 zajety czarnym przewodem pin 9 zajety przewodem zolto czarnym pin 89 jest wolny.

Zastanawiam sie co moge zrobic dalej z tym tematem. Szukalem zlacza mc22 pod kubkami ale nie znalazlem niczego co wygladaloby podobnie.

Czy macie moze dalsze sugestie w kwestii dopiecia tempomatu lub polozenia gniazda mc22 w i30 po lifcie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej