Forum > i30 FD

tempomat do 1.6 benzyna.

<< < (3/15) > >>

kosmos2011:
Masz przepustnicę na linkę więc na fabryczny tempomat nie ma szans.

majkel149:
Witam Szanownych Klubowiczów,

Otóż po przewertowaniu tego ciekawego tematu nabrałem chęci na wzbogacenie i30-stki w tempomat, który pomóbgłby przetrwać dłuższe podróże. Rok temu 10000 km w przeciągu wakacyjnych 3tyg  bylo męcząrnią dla prawexj nogi, stąd też zainteresowanie tematem.

Robicie tu panowie dobrą robotę, jednakże chciałbym mieć pewność czy faktycznie w tej wersji comfort dla FD istnieje możliwość dołożenia tempo.

hujtaj to i30 2009 1.6 CRDI w wersji comfort
VIN: TMADC81SAAJ017901
ECU: 39114-2A410

z góry dziękuję za jakiekolwiek wskazówki,
h5

kosmos2011:
Dla tego numeru ECU nie będzie 100% pewności wszystko zależy od numeru oprogramowania (właściwy zaznaczony w tabeli niebieską czcionką).

Zegary nie będą wyświetlać uruchomienia tempomatu.
.

krzysiek_b4:
Witam.

Od tygodnia jestem posiadaczem i30 w wersji 1 z 2010 r (seria blue drive).
Jako, że mam dość dobre doświadczenie z używaniem tempomatu w innym aucie chciałem dołoży do nowego zakupu taka możliwość.
Poczytałem cały wątek, ale prosiłbym o potwierdzenie czy się nie mylę w kwestii ewentualnego zakupu elementów do tempomatu.

Hyundai i30 1.6 CRDI (blue drive)
VIN: TMADB51SABJ170759
ECU: 39114-2A412

Na stronie bodajże 4 wyczytałem, że takie ECU ma możliwość tempomatu, ale nie wiem czy to nie zależy też od samego auta ?

Auto ma przyciski na kierownicy do radia więc zwijacz chyba nie wymaga wymiany ? (tak gdzieś wyczytałem). Czyli jeżeli ECU by się zgadzało to wystarczy kupić przyciski i wiązkę ? (czy kod zamówieniowy różni się w zależności od auta ?)

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Pozdrawiam

sisimon:
Bardzo proszę o sprawdzenie , czy byłaby szansa zamontować tempomat w moim samochodzie (1.6 benzyna , 2009 r.) nr VIN: TMADC81DAAJ010248 . Co musiałbym sprawdzić aby mieć pewność, że będzie on działać oraz co muszę dokupić ? Czy ktoś podjąłby się przeróbki tego w moim samochodzie oczywiście za wynagrodzeniem ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej