Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] AirBag

(1/3) > >>

wjojek:
Witam
Posiadam hyundai elantrę 2.0 benzyna 139km z 2004r sprowadzona z USA. Problem jest w tym że świeci mi się kontrolka od poduszki na liczniku. Po podłączeniu do komputera wyskakuje błąd B1448 PASS dodam że błąd jest stały i nie da się go skasować. Może miał już ktoś z tym styczność i wie co się stało. W samochodzie jest również kontrolka która powinna załączać i odłączać poduszkę pasażera odkąd się świeci na desce kontrolka airbag nie odłącza poduszki pasażera. Po zapaleniu silnika przez 5 sekund jest ok i po tym czasie gaśnie kontrolka od odłączenia poduszki pasażera a zaświeca się czerwona airbag na desce.
Czekam na jakieś rady.
Pozdrawiam

kosmos2011:
Uzupełnij profil (jest na górnej belce forum) o typ silnika post#31 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2752&start=30

B1448: OC Passenger Sensor Mat Defect

To jest błąd czujnika obecności pasażera na fotelu. Sprawdź wtyczkę i przewody pod siedzeniem.

Czujnik 88906-2D000  http://www.fourgreen.com/store/scripts/P-P-D-SENSOR-ASSEMBLY-FRONT-SEAT-p-889062D000

Widziałem że wymyślili emulatory czujnika.

//www.youtube.com/watch?v=c_cjRaGcQmA
.
.

wjojek:
sprawdzałem je już parę razy raz nawet siedzenie wyciągnąłem.
a może być winny ten wyświetlacz co pokazuje czy poduszka jest włączona czy nie czy on nie ma nic do tego ?
jeszcze jutro spróbuje nie przez wtyczki tylko bezpośrednio kablem połączyć żeby być pewnym że jest połączenie

[ Dodano: 2017-02-22, 16:01 ]
nic nie dało nawet na chwilę nie zgasła poduszka wydaje mi się że  czujnika obecności pasażera jest zepsuty i do wymiany.  :-(
Teraz mam pytanie czy da się zrobić tak żeby poduszka była cały czas załączona jak w innych samochodach wolę żeby wszystkie wystrzeliły w razie czego niż jak  by miała żadna nie wystrzelić? ;-)

kosmos2011:
Przy tym błędzie nie wystrzeli poduszka pasażera reszta będzie działać.

wjojek:
może da się ja jakoś załączyć na stałe np poprzez złączenie jakiś kabli pod siedzeniem ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej