Forum > Santa Fe SM

Zwiekszenie mocy silnika ale nie Chip Tuning Box

<< < (6/7) > >>

Ericsson:
prowodlowo to firma powinna miec hamownie a przedewszystkim sprawdzic stan techniczny auta
akyrat ta firma z Krakowa nie podejmnie sie modyfikacji jezeli silnik na to nie pozwala zalezy im na renomie a nie na pieniadzach boxy za 200 zl nalezy sobie odpuscic.

berni:
No to zrozumiałe, że auto trzeba sprawdzić. Druga sprawa o boxach tu chyba nikt nie mówił tylko o programie. W Alfie zrobiłem program w poznaniu o ile się nie mylę i wyszło 38km więcej, zgraliśmy tą samą mapę do identyko auta z tym samym silnikiem i z tym samym sterownikiem i wyszło 31km więcej tylko w tym autku nie był przerabiany wydech. Powiem tak jak się dobrze poszuka nawet na stronie alfaholicy to tam cała prawda odnośnie chiptuningu jest opisana. Nawet w V techu wgrywali jedna mapę do kilku aut z tym samym silnikiem, marką, modelem. I się nie jeden przyznał że ci co dają zgrywać swoje mapy to zabierają im prace. Ale taka jest prawda. Ale najważniejsze to sprawdzić auto czy się nada do zwiększenia mocy.

vanhelsing:
Berni, piszesz: "mam mapę z wyłączonym EGR program bardziej ECO (ale i tak jest różnica w przyspieszeniu) do hyundaia Santa FE 2.0 crdi 2wd z 2005 113km EDC 15." To jest jakaś różnica w mapie dla 2wd i 4wd? Skoro fabryka wypuszczała te modele z tym samym silnikiem to co zmienili tunerzy?

berni:
Pamiętajcie żeby dbać o wtryski. Polecam Jet clean tronic (usługa na maszynie w warsztacie). Lub używanie co jakiś czas preparaty do czyszczenia wtrysków. Jest różnica jeśłi wtryski są zafajdane

[ Dodano: 2017-10-15, 16:49 ]
Na pewno jest inaczej napisana mapa bo jak mi robili to od razu pytali czy napęd na dwa koła czy na cztery. Moc w napędzie na 4 jest rozłożona na cztery koła nie na dwa.

vanhelsing:
To raczej jasne dla każdego,że moc w 4x4 jest rozłożona na cztery a nie na dwa koła :roll: ....Zastanawia mnie tylko gdzie jest różnica- w momencie czy w mocy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej