Forum > Sonata

Nie odpala na benzynie ani na gazie.Pomocy jestem w Holandii

<< < (5/7) > >>

Grzesik1:

--- Cytat: "Jarek" ---te wkręcone świece też się psują / zalewają / zachodzą syfem jak silnik złom i mogą iskry nie dawać.
--- Koniec cytatu ---

nie wierze, ze wszystkie zdechły w jednym czasie. na 2 garach mój hultaj palił.

Ale napewno nie zaszkodzi wykręcić świec, napisałem to bo kolega pisał ze nie ma klucza;p

sparki8701:
Więc zrobie teraz małe podsumowanie iskra jest, paliwem śmierdzi gdy krece rozrusznikiem ale jak zdjełem filterek paliwa to wydmuchałem z niego coś podobnego do oleju i jak filterek był ściągnięty to zakręciłem rozrusznikiem i paliwo nie poleciało nic a nic z rury wydechowej śmierdzialo paliwem i pod maską też . Wcześniej jak pompke sprawdzałem to słyszalem delikatny świst w baku i jak a druga sprawa to gdy odkręciłem przwód od powrotu paliwa do baku to silnik wydalał paliwo gdy zakręciłem rozrusznikiem i dlatego już nic z tego nie rozumiem aha bym zapomniał i świece były delikatnie mokre i troszke tłuste. Mam nadzieje że z waszą pomocą uda się uruchomić ten samochód. Niepokoi mnie też to że holendrzy radzą zrobic i szypko sprzedać ten samochód bo to hyundai i że same problemy z nim będę miał

wlad:

--- Cytat: "sparki8701" --- Niepokoi mnie też to że holendrzy radzą zrobic i szypko sprzedać ten samochód bo to hyundai i że same problemy z nim będę miał
--- Koniec cytatu ---

taa,sluchaj ludzi ktorym najlepiej to znaja sie na tulipanach :mrgreen:

Hants:
1 Oczysc i osusz swiece przed ponownym wkreceniem.
2. Zmierz kompresje
3. Czujnik polozenia walu?
4 Kompletenie zatkane przewody / filtr powietrza?
5. Przeskoczenie paska rozrzadu.

Silnik to silnik: paliwo + powietrze + kompresja + iskra = to musi dzialac. Ostatecznie obstawialbym na dziury w tlokach, kompletenie wypalone zawory, albo maly problem elektroniczny z ustawieniami.

sparki8701:
to ja do warsztatu go oddam bo nie poradze sobie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej