Forum > i30 GD
zaparowane reflektory Hyundai i30 GD - PROBLEM CZY "TEN
jareckialfa:
jak dostanę z Hyundai-a negatywną odpowiedź to będę działał i szukał tego miejsca na ten pochłaniacz wilgoci.
[ Dodano: 2017-02-08, 15:37 ]
właśnie dzisiaj otrzymałem maila z Warszawy w sprawie mojej reklamacji, i sytuacja jest następująca że mam podjechać do ASO aby można było wywołać objaw i zweryfikować go.
Więc za wiele nie pomogli i oczywiście napisali że może być to spowodowane warunkami atmosferycznymi.
[ Dodano: 2017-02-13, 12:57 ]
W sobotę byłem w ASO na "wywołaniu objawu" :)
Uśmiałem się po same pachy jak zabrali się do roboty serwisanci ASO.
Przyjechałem pod koniec pracy serwisu aby zobaczyli jak to wygląda.
Panowie przeszli do procedury odparowywania reflektorów :
-otworzyli dekle z żarówek zapalili samochód i przez godzinę samochód był na włączonych światłach i sobie chodził.
Po godzinie założyli z powrotem dekle ze świateł i powiedzieli że to już koniec.
Zapytałem czy to naprawdę nie są jakieś żarty ponieważ taką procedurę mogę sobie sam wykonać w garażu.
Po prostu totalna porażka a reflektory i tak bez zmian bo na drugi dzień były zaparowane.
To że wypalili mi paliwo to jedno i że naprawa do du... to drugie.
Taka moja mała historia. :)
themadablues:
Miał ktoś problem z parującymi tylnymi lampami ? Jedną mam tak zaparowaną, że nie widać co jest w środku.... Dzisiaj ją nawet rozbierałem i wylewałem wodę ze środka.... Teraz pytanie czy to problem odpowietrzania czy jakiejś większej nieszczelności ? Wie ktoś może gdzie są w tych lampach jakieś kanaliki odpowietrzające i jak je czyścić / przepychać ?
Yahoou:
Ja bym na twoim miejscu szukał jakiegoś pęknięcia klosza. Nie wiem jaka musiałaby być wilgotność, żeby po skropleniu pary w kloszu stała woda....
themadablues:
Gołym okiem nic własnie nie widać. Namacalnie też nie czuć żadnych ubytków czy pęknięć. Jest jedno, ale to nawet nie głębokie zarysowanie.... nic poza tym.
jareckialfa:
czyli okazuje się że nawet tył paruje jakieś utrapienie z tymi reflektorami.
Jedź do ASO i reklamuj bez żadnych skrupułów bo jak masz samochód na gwarancji to korzystaj z tego a może akurat się uda.
Nawigacja
[#] Następna strona