Forum > Tucson TL

Uszkodzony dwumas w silniku 2,0CRDI

<< < (2/2)

Lider:
Dziś mija kolejny 20 już dzień przymusowego postoju mojego samochodu w autoryzowanym serwisie Hyundaia.
Dwa dni temu w moim Tucsonie zamontowano drugie już z kolei nowe koło dwumasowe .
Dzisiejsza jazda próbna po wymianie tej części zakończyła się po przejechaniu 15 km Jak się dowiedziałem od doradcy serwisowego niestety hałas z jakim zgłosiłem się do serwisu powrócił.
Jutro podejmą próbę montażu trzeciego już koła.....Prawdopodobnie odbędzie się też konsylium z udziałem techników z Hyundaia ...
Jakoś straciłem wiarę w powodzenie całej sytuacji , ale z drugiej strony trudno stawiać tezę że samochód jest nie naprawialny??
Ile czasu można reperować samochód który jest masowo produkowany tuż za granicą RP? Czy to jakaś kosmiczna technika?
Dziś napisałem maila do Hyundai Polska w mojej sprawie. Jestem bardzo ciekawy jaka będzie ich reakcja?
Z niecierpliwością czekam na piątek- będę Was informować o postępach.

macka:
A jak to się ma gdybyś chciał odstąpić od umowy zakupu?? pytałeś może??
albo wymiana na nowy?? są szanse??  - pytam z ciekawości-

Lider:
Póki co nie rozważalem takiej opcji choć z perspektywy czasu nie mogę jej wykluczyć.  Dziś mija 22 dzień i jest dokładnie tak samo jak dnia pierwszego.  Serwis nie potrafi naprawić mojego samochodu a wsparcie ze strony HMP przy naprawie jest żadne. (chyba że serwis ich nie włączył do pomocy,  choć twierdzi że prosił). Przeczuwam  że robią z mojego samochodu   królika doświadczalne go.  O ile sytuacja nie rozwiąże się w kolejnym tygodniu idę do prawnika i będę walczyć o swoje prawa.

[ Dodano: 2017-02-07, 19:59 ]
Po 25 dniach odebrałem samochód z ASO co było przyczyną?? Serwis twierdzi że dwumas.  Trzeci z kolei zamontowany....  :?:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej