Forum > Tucson JM

Silnik G4GC - skrzynia biegów - zamienność pomiędzy modelami

<< < (2/2)

kosmos2011:
Skrzynia od 4WD ma inaczej ukształtowaną część do mocowania skrzynki rozdzielczej (na zdjęciu zaznaczono na czerwono). Samo połączenie skrzynia+skrzynka jest takie samo jak w Santa Fe SM http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=9006&highlight=skrzynia . Umiejscowienie rozrusznika (na zdjęciu zaznaczono na niebiesko) w 4WD i 2WD są takie same.

Skrzynie pasują od Tucson JM (2004-2010)

Poniżej skrzynia 5MT 4WD.

Testus:

--- Cytat: "Arni71" ---
Szykuje mi się remont skrzyni biegów w moim Tucsonie ....
--- Koniec cytatu ---

Z ciekawości zapytam. Jaki przebieg i jakie objawy?
Ja właśnie jestem po remoncie. Poszły łożyska na wałku sprzęgłowym przy 70kkm  :evil: Ciekawe bo auta ten sam rocznik. Czyżby jakaś wada produkcyjna?

Próbowałem kupić inną skrzynie ale jest słaby wybór do 2.0 5MT w benzynie. Niestety.

Jak chcesz szczegóły to pisz na priv. Nie będziemy zaśmiecać forum.

marcin899:
70 kkm to przebieg rzeczywisty czy stan licznika?

Testus:
Rzeczywisty  :mrgreen:  Choć jak widać nie pomogło.
Mam wrażenie że poprzedni właściciel trochę poszalał

Arni71:

--- Cytat: "Testus" ---
--- Cytat: "Arni71" ---
Szykuje mi się remont skrzyni biegów w moim Tucsonie ....
--- Koniec cytatu ---

Z ciekawości zapytam. Jaki przebieg i jakie objawy?
--- Koniec cytatu ---

Przebieg 164kk - objawy?? dziwne dźwięki wydobywające się ze skrzyni na dużym obciążeniu, klekoty itp.

Było dużo gorzej klekotało podczas ruszania na płaskim - okazało się że sprzęgło było wybite - podobne przypadki są opisane na forum - chyba taki model - wymieniłem kompletne sprzęgło i uspokoiło się na tyle że podczas normalnej jazdy jest ok.
Problem wraca gry mam ruszyć na wzniesieniu, jakimkolwiek mocniejszym obciążeniu, wtedy klekotanie wraca szczególnie jest to słyszalne
 przy niższych obrotach

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej