Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Odpowietrzenie układu chłodzącego.
Taxidriver:
Witam jak w temacie mam problem z odpowietrzeniem układu. Po lekturze forum niestety szukajka nic nie znalazła, na ruskim forum nic nie znalazłem co by coś rozjaśniło. Po lekturze sam naprawiam w j ros.. nadal nici, po wizycie w serwisie wiem że nie ma żadnego odpowietrznika. Pytanie czy one faktycznie tak masakrycznie się odpowietrzają? czy pomaga im podnoszenie ryja do góry? lub jaki macie pomysł, wasze sposoby.
Benyy1:
Hej jaki masz silnik? Jak 2.2 to zalewamy płyn odpalasz i po pewnym czasie poziom spadnie dolewasz do poziomu i tyle. Jak nie masz ogrzewania to problem może być w silniczek który przestawia klapę ciepło - zimno, zamulonej nagrzewnicy, lub wywołanej uszczelce głowicy. Opisz dokładniej kiedy podziało się ogrzewanie. W jakich okolicznościach
Taxidriver:
Jutro będę wiedział wszystko wygląda na to, iż pompa wody padła. Nie ma obiegu, rozpinam rozrząd i diagnoza razem z wymianą mam nadzieje że na tym się skończy. Jeszcze się nie przyzwyczaiłem do samochodu a już problemy.... tak wcześnie jeszcze nie grzebałem w samochodzie.
Piotrek79:
Jak dbasz tak masz .
Rozrząd to z reguły robimy zaraz po zakupie??
Pompa na rozrządzie czy tam za nim według mnie do zmiany od razu.
Taxidriver:
No nie zawsze autko kupiłem ciut przed mrozami od pierwszego właściciela znajomy, wiem gdzie serwisował i jak nie płacze z powodu braku kasy więc wszystko zleca w warsztatach mam nawet fakturę za wymianę żarówek ;). Pełna książka i faktury za części i robotę. Ale ale tu wskakuje czynnik ludzki i jakiś partacz zaoszczędził czasu pracy za którą wziął kasę i dał ciała a ja się męczę.Woda złapała kasze i chyba pompa się ukręciła.;) Najważniejsze że blok cały.
Nawigacja
[#] Następna strona