Forum > Zakup Hyundaia

Zakup ix20

<< < (8/9) > >>

nadamus:
1,4 90km nie ma sprężarki - tak samo jak 1,6 125km

weuek:

--- Cytat: "marcinsgdz" ---Getz ma 5,8 a ix20 ma 5,2
Średnica zawracania: Getz ma 11,6, a ix 20 10,4.
Czyli jak to w praktyce?

--- Koniec cytatu ---

Mniej lepiej, bo mniej miejsca potrzeba do manewru. Pół średnicy to promień, rzecz jasna.

A jaką praktyczną zaletę żona widzi w wysokości auta? Oczywiście, oprócz tego, że "takie teraz są modne".

marcinsgdz:
Żona lubi siedziec wysoko i blisko kierownicy. Od tyle, kobiety takie są :)
Dużo lepiej jej się wsiada ze swoimi torbami itd.
Poza tym - u nas na parkingu są wusokie krawężniki. Kilka razy już wymieniałem dolną listwę zderzaka. Tutaj może będzie lepiej?

ELETomek:
marcinsgdz - Jeśli moja żona mówi prawdę do ix20 jest idealnym autem dla kobiety. To potwierdzają wszystkie testy, filmy o ix20/venga. Siedzi się wysoko (nawet nie mam ustawionego fotela na max w górę). Zwrotność jest zadowalająca. Przestronność samochodu przy tych wymiarach zewnętrznych, wielkość bagażnika to chyba jego największy atut.

Co do wyciszenia i zużycia paliwa to już tak kolorowo nie jest. Nie drażni mnie dźwięk silnika ale odgłosy z kół. Oglądając zdjęcia gołej podłogi w częściach blacharskich na alle widać, że wyciszenie w postaci mat bitumicznych praktycznie nie istnieje. Myślę, że u mnie, na razie w bliżej nie określonej przyszłości jednak tak owe się znajdzie.

Co do zużycia paliwa, to ja mam silnik 1.6. Zużycie paliwa od 6.5 do 8 na 100km. Oczywiście na co dzień raczej 8L.

Co do wysokich krawężników to prześwit ma ponoć 16cm (nie mierzyłem :-D)  więc o 2 cm więcej od i20. Czy 2cm załatwia sprawę krawężników to oceń sam.

Wybór należy do Ciebie, a może do żony.

Pavel81:
Witam wszystkich. Przymierzam się do zakupu Hyundaia IX 20. Wpadły mi w oko dwa ogłoszenia. Prosiłbym o pomoc w odczytaniu numeru VIN oraz wstępnej weryfikacji ogłoszenia czy warto się pojawić na oględzinach tych aut.

Pierwszy egzemplarz

1. https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-ix20-1-4-benz-klimatyzacja-bezwypadkowy-ID6CVXqV.html#91b2d4a1ac

Numer VIN: TMAPT81CABJ039234

Drugi egzemplarz

2. http://ac.gratka.pl/ogl/26269469.html

Numer Vin: TMAPT81CABJ037489

Proszę o wstępną weryfikację.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej