Forum > Zakup Hyundaia
Zakup ix20
pigabo1964:
Nie wiem w jakim jesteście wieku z żoną ale Hyundai jest mega wygodny przy wsiadaniu i wysiadaniu (to dla starszych) a obsługa ewentualnego fotelika dla dziecka SUPER (to dla młodszych) ix20 jest prawie 15 cm wyższy od Rapida.I śkoda wydaje mi się bardziej plastykowa w środku.A dlaczego tak twierdzę? Bo Rapidy mieliśmy w firmie a fotelik już przymierzałem bo zostane DZIADKIEM no i bagażnik jest większy w hultaju
A dlaczego tak długo u Ciebie trwa zakup samochodu?
W jednym dniu wyceniłem stary samochód dałem zaliczke i miałem czekać na telefon po odbiór.Po telefonie- salon papiery-30min- rejestracja-30min-ubezpieczenie-15min- salon odbiór-30min i wszystko: no i dolczyć trzeba jeszcze jakieś 2 godzinki na jazdy tam i z powrotem (salon ok.30 km)
ELETomek:
Jeszcze dziadkiem nie jestem i się dziadkiem nie czuję ale córka już z gniazdka wyfrunęła wiec...... :mrgreen:
U mnie zakup dłużej potrwa bo biorę kredyt 50/50. 2 dni na decyzję , 2 dni na papiery z Hyundai Polska. Do tego rejestracja i odbiór. Tygodnia może braknąć. No tak mi powiedział. Jak będzie zobaczymy.
Jestem kierowcą tzw TIR, więc na telefon to za 10 dni jestem w salonie. Stąd tydzień wolnego lub odbiór za 2 tygodnie. Jutro ustalę
pigabo1964:
ALE ja właśnie brałem kredyt 50/50 i dlatego trwało to AŻ 30 min{inaczej trwało by to 15 min}.i teraz, żeby było prościej to samochód jest tylko na żonę (wystarczyło przesłać 3 ostatnie przelewy z firmy na konto małżonki i poczekać nz decyzje banku ok.15 min.) i teraz HIHIHIHI żeby było jeszcze prościej kredyt jest na żonę i na MNIE.Samochód był wzięty w lipcu, od pierwszej raty diler odjął wartość starego samochodu i wszystkie zniżki, a druga rata będzie płacona za 15 miesięcy w czyli w moim przypadku pażdziernik płacę tylko koszty kredytu czyli ok.900 zł. :mrgreen:
Wziąłbym za gotówkę ale trzeba teraz jeszcze sporo włożyć w ten samochód jakieś maty zimówki z felgami może jakieś bajery typu listwy progowe itd,itp tak że 900 stów nie kasa a wydatki są :-P
ELETomek:
Ja dziś zadatkowałem. Tzn wpłaciłem zaliczkę złożyłem wniosek decyzja w poniedziałek wtorek najpóźniej. Cena 60400zł.
pigabo1964:
POWODZENIA.............
Nawigacja
[#] Następna strona