Autor Wątek: [ix20] Klapa bagażnika  (Przeczytany 4190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Milionik

• Gość
[ix20] Klapa bagażnika
« dnia: 10 Kwiecień 2016, 21:31:55 »
Witam czy w waszych IX też jest problem z zamykaniem klapy? Nie raz ładnie się zamknie a nie raz odskoczy i trzeba mocniej trzasnać. Czym może być spowodowany problem?

Offline Dider

• Giełda
[ix20] Klapa bagażnika
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Kwiecień 2016, 13:42:11 »
z klapą nie mam problemu, ale z drzwiami. Jak chcę  delikatnie to muszę zawsze poprawiać. Spróbuj uchylić  jedno okno i potem czy się  klapa zamknie. Podejrzewam,  za szczelną kabinę - w bagażniku jest wywietrznik i może jest za bardzo zabudowany.

Ed: podobno przy kole zapasowym - więc jest dość poważnie schowany.

Milionik

• Gość
[ix20] Klapa bagażnika
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Kwiecień 2016, 19:12:25 »
Sprawdziłem i zamykał się lepiej a gdzie znajduje się ten odpowietrznik może jest czymś u mnie przykryty.

Offline KoTeK

• Giełda
[ix20] Klapa bagażnika
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Maj 2016, 21:22:07 »
Oj..... również miałem problemy z zamykaniem klapy. W innych autach zamykałem delikatnie, a w IX....jak w traktorze. Trzeba było walnąć aby być pewnym, że klapa się zamknie.
Zgłaszałem na serwis, regulowali itd, ale efekt mizerny. Pan z serwisu stwierdził, że robi się poduszka powietrzna w środku auta i jest problem z zamykaniem  :mrgreen: (po małej części to prawda). Aż do czasu, gdy wszystko można było naprawić w banalny sposób, ale ostrzegam drogi tzn.
- zahamowałem na czerwonym świetle, a facet za mną nie.... efekt,
- zderzak do wymiany: stary zdjęli, nowy założyli, poskręcali - efekt ???? - klapę opuszczam leciutko i wszystko gra jak trzeba.

Milionik

• Gość
[ix20] Klapa bagażnika
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Maj 2016, 08:28:07 »
A u mnie trzeba było gumowy odbojnik w bagażniku dokręcić i gra

gunhed

• Gość
[ix20] Klapa bagażnika
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Grudzień 2016, 12:28:26 »
U mnie różnie bywa, z malej odległości (do 20cm) na 100% się nie zamknie.. więcej jest ok, chociaż czasem zdarzy się wyjątek...