Forum > Matrix / ix20

[Matrix] Kontrolka ilości paliwa w baku

(1/8) > >>

Olik1980:
Jeżdżąc Matrixem zawsze mam w komputerku ustawioną opcję wskazującą na to, ile jeszcze km przejadę na obecnym stanie paliwa. Zauważyłam, że gdy poziom paliwa spada i komputer wskazuje, że pozostało ok.90 km, od czasu do czasu mrugnie kontrolka stanu paliwa. Gdy komputer zejdzie już do 50 km przestaje odliczać, ale kontrolka się nie zapala. Czy to uszkodzenie jakieś, czy one tak mają, czy faktycznie,  mimo że kontrolka się nie świeci, a komputerek przestał odliczać muszę jak najszybciej jechać na stację?

tomek_27:
Kontrolka rezerwy najpierw mruga,potem się pali non stop.Faktycznie komputer od około 50 km. przestaje odliczać.Ciężko powiedzieć na ile jeszcze może wystarczyć.W tym momencie tankując do pełna nigdy nie zatankowałem 55 l.jak podaje instrukcja.Max to 50l.

Olik1980:
O właśnie, też nigdy więcej jak 49 nie zatankowałam, komp nie odlicza, kontrolka teraz się nie świeci. Zwykle gdy komp przestaje odliczać, to zahaczam o stację, ale dzisiaj nie miałam okazji, mam jeszcze ok. 10 km do przejechania jutro, zanim dotrę pod dystrybutor. To chyba dam radę, co?

tomek_27:
Teoretycznie masz w baku kilka litrów paliwa więc powinno wystarczyć.Oczywiście nie wiemy czy pompa ściąga do końca.A tam wiadomo,że są brudy.Najlepiej jakbyś zatankował do pełna.Ciekawe ile się zmieści?

TomPL:
W moim modelu komp nie odlicza, ale gdy lampka się zapali i zaraz zatankuję to wychodzi około 45l, czyli teoretycznie sygnalizacja zaczyna się gdy w baku mam jeszcze 10 litrów. Przy spalaniu 7-8l/100km daje to jeszcze ponad 100km do przejechania 8-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej