Forum > i30 FD

[i30 FD] Jaki jest koszt uszczelki pod głowicą plus planowan

<< < (3/4) > >>

wydminianin:
W moim santku było podobnie-ubywał płyn, żadnych widocznych wycieków. Problemem okazała się gumowa rura od silnika do chłodnicy- przy wolnych obrotach nic się nie działo, dopiero gdy obroty wzrastały, a co za tym idzie rosło ciśnienie, płyn wyciekał przez pęknięcie tuż przy króćcu termostatu. Po wymianie gumowej rury problem zniknął.

kuffs:
Miałem podobny problem ze znikającym płynem chłodniczym. Wymiana dolnego przewodu (ten górny wymienili w ASO na gwarancji) pomogło. Faktycznie były niewielkie dziurki i się sączyło. Poza tym i tu podziękowania dla forumowiczów w ASO nie potrafią odpowietrzać układu. Od tego zacznij. Ot tak sam się nie odpowietrzy. A lałem płynu dosyć dużo.

adrianc90:
Sorry za mały offtop.

Kolego kuffs mógłbyś wytłumaczyć co masz na myśli pisząc, że w ASO nie potrafią odpowietrzać układu chłodzenia i że ot tak sam się nie odpowietrzy? Pytam z czystej ciekawości, ponieważ czy to w moim hyundaiu, czy w poprzednim golfie zdarzyło mi się wymieniać płyn kilka razy i nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek stosował jakąś specjalną procedurę odpowietrzania układu i zawsze wszystko było w porządku.

kuffs:
W ASO wymienili wąż, płyn i auto było do odbioru bardzo szybko. Zapytałem czy było odpowietrzone. Powiedzieli, że sam się odpowietrzy. Płyn znikał bardzo szybko o czym pisałem w innym poście. Forumowicze doradzili mi żeby układ odpowietrzyć. Pojechałem do zwykłego mechanika. Wkręcał auto na obroty, żeby dmuchawa się załączyła (czyli termostat się otworzył lub zamknął. Nie znam się na tym). Przy czym trzeba było wymienić dolny wąż. Po wszystkim z autem jest wszystko ok.

perek91:
Problem rozwiązany.
Winny okazał się poluzowany wąż.
Teraz już wszystko gra :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej