Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Zawieszajace się wtryski ?
Taxidriver:
Sory gdzie wy się mechaniki uczyliście do kosiarki czy 2-takta leje się olej, ale do "comonraila" raczej go zabijecie( ropa jest tłusta i ma właściwości smarne tyle starcza wtryskom.). Szybciej dodaj benzyny lub firmowego płukacza do wtrysku jest tego sporo na rynku od 10pln do 100pln . Świece nie mają w dizlu nic do pracy silnika to nie benzyna tylko podgrzewają powietrze w cylindrach przed rozpaleniem . Są to silniki z zapłonem samoczynnym, nie iskrowym. W moim galaxie nie grzeje od kilku lat żadna świeca a nie ma problemu z odpaleniem po prostu na ciśnienie.
Piotrek79:
Proszę Cię.
Całe forum Alfy,Toyoty,wszystkie taksówki w DE itp zabiły swoje TDI,JTD itd dodawaniem oleju 2T do ropy haha.
Poczytaj trochę a później mów .
A i owszem zabijam swojego CR olejem 2T :)
Waldemar:
Wtrącę się się do dyskusji ja leje Revanol od 5-ciu lat do mojego Santka i Ducato 91r!!! i widze same zalety tego zabiegu przede wszystkim silnik ciszej pracuje i nic nie klepie także polecam .
Piotrek79:
Też leje Ravenol pół synteyk.
Potwierdzam silnik chodzi ciszej i tak bardziej miękko.
Coś jest na rzeczy, bo nawet widać to po końcówkach wydechu.
Wcześniej po umyciu praktycznie za chwilę były okopcone,teraz praktycznie parę dni musi zejść zanim zaczynają robić się czarne.
Taxidriver:
Sory ale takich głupot nie słyszałem i nie widziałem, Wszystkie taxi w de leją. mam czyste końcówki wydechu. Jak by w DE ich miejscowe itd klepneło taxiarza co leje olej do 2T do autka typu Diesel to niestety zabulił by sporo i to sporo kasy . U nas takie praktyki przechodzą bo jeszcze itd nie nauczyło się badać czystości spalin, a poza tym łatwiej sprawdzić czy ma opał czy ten z akcyzą. Jeszcze z rok lub dwa i ci co wycinali dpf bedą płacili po raz kolejny i go zakładali lub zezłomują autko. Jak taie to często spotykane u niemca czemu niemiecki taryfiarz zmienia autka jak rękawiczki, czemu w tamtych samochodach po przebiegach 800000-1000000 km nadal jest dpf i to często nowy? Bo by nie przeszedł tifu. nie wiem czy kiedyś widziałeś jak to tam wygląda, nie tak jak u nas że nawet auta nie widzi a klepie papier i jest ok byle 100 PLN skasować. Tu masz temat odnoszący się do forum alfy. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2663695.html
jeszcze tu fajna dyskusja
http://a6forum.pl/czy-ktos-leje-olej-2t-np-lm1052-do-paliwa-do-common-raila-t2691.html
Nawigacja
[#] Następna strona