Forum > i30 GD

[i30 GD] Ciśnienie oleju - uszkodzony czujnik ?

<< < (2/2)

Endrju89:
Witam ponownie. Jestem już po wizycie w ASO ( Kobyłka ) i jak na razie jest dobrze, tzn. kontrolka ciśnienia oleju znów zapala się po przekręceniu zapłonu i gaśnie po odpaleniu silnika. Co ciekawe serwis sam do końca chyba nie wiedział co mogło być przyczyną, nie mniej jednak sprawdzili czujnik, wiązkę kabli i wszystko jest w porządku dodatkowo przeczyścili wszystkie styki i ma działać, gdyby jednak po jakimś czasie znowu się to zdarzyło mam do nich wrócić i zaczną od wymiany czujnika. Następnie, jeżeli to nie pomoże to będę musiał zostawić auto na kilka dni aby zajął się nim elektryk - mam jednak nadzieję że będzie dobrze. ( wszystko w ramach gwarancji )

Na koniec taka ciekawostka, nie wiem, może tylko mi się wydaje ale i klepanie zaworami już ustało. Nie pamiętam czy na tym forum czy gdzieś indziej przeczytałem że, jak silnik "klepie" to można spróbować zalać lepsze paliwo i powinno pomóc ( wcześniej tankowałem zawsze na jednej stacji BP - zwykła 95 ) no i faktycznie, pojechałem więc na Shella i zalałem Shell V-Power Nitro+, przeleciałem się po autostradzie ok 60 km - prędkość 130-150 km/h - różnicę słychać "gołym uchem" ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej