Forum > Lantra
Klekotanie z Silnika
Złośnik:
Łańcuszek ? I co, luźny powoduje taki klekot ?
Jak dla mnie ten klekot dochodzi z okolic środka pokrywy zaworów a nie z jej brzegu.
A jeśli to łańcuszek to jak to sprawdzić i jak temu zaradzić ? Da się jakoś anciągnąć ten łańcuszek ?
Widzę że ktoś podobny problem ma a dźwięk ten sam:
//www.youtube.com/watch?v=p0ACyJgyWPM
Tu kolega pisze, że luz na sworzniu tłoka, tak czy inaczej pewnie bez rozłożenia silnika się nei obejdzie :(
A jakie by były koszty tego ? I co jest najbardziej prawdopodobne przy tym silniku, roczniku i modelu auta ? Może ktoś miał coś podobnego i akurat nie taka doagnoza jak u autora filmiku ?
1mauro:
witam Złośnik
filmik jest mojej produkcji na bank jest to sworzen silnika jeszcze nie robilem czekam na pogorszenie sytuacji i ewentualna wymiana silnika .
Odglosy jakie temu towarzysza to na zimnym silniku przez ok 5 sek silnik chodzi jak pszczolka a po tym czasie zaczyna sie dyskoteka :)
pozdrawiam
Złośnik:
OK
hmm u mnie nie ma aż tak tragicznie, tzn nie jest to aż tak donośne.
Przykładając ucho trzeba by w mojej sytuacji spojrzeć też na łańcuszek bosłychać go.
OK nagrałem to co się dzieje się
Jeżeli dźwięk g... tzn bardzo kiepski do wywnioskowania czegokolwiek to jutro postaram się wrzucić nagrany czymś lepszym.
//www.youtube.com/watch?v=4327A6SD5MA
Kolego 1mauro to chyba inny problem niż u mnie, oczywiście mam nadzieję bo wiem że nawet jakby te 16 popychaczy dow ymiany to już lepiej niż....
Złośnik:
Nikt nie wie co by to mogłobyć ?
BartBartez:
Postaraj się nagrać to w lepszej jakości i koniecznie na benzynie żeby nie było słychać wtrysków od gazu. Choć ja nadal wskazuję na łańcuszek...
Nawigacja
[#] Następna strona