Forum > Accent
Silniczek regulacji świateł - ACCENT 2000
grzechu1984:
U mnie raz lewa raz prawa , tak jakby na zmiane , jeszcze dzisiaj dokladnie to obadam i dam znac , czyli jak obie to przełącznik ?? ile taki może kosztować??
maclun:
Wydaje mi sie ze mam podobny problem. Jak dotykam przelacznik (ale nie zmieniam pozycji) to silniczki czasem wariuja.
Jak ktos rozwiaze problem to chetnie przeczytam co zrobiliscie.
Maciek
grzechu1984:
Przełącznik to koszt na allegro około 30-50 zł , dzisiaj postaram sie rozebrać to ustrojstwo i sprawdzic co jest nie tak ....
doman76:
U mnie wariowała jedna, szczególnie po dotknięciu obudowy silniczka, druga ruszała się tylko czasem, delikatnie - najprawdopodobniej z powodu tej pierwszej.
Jak dotykasz przelacznik i dlatego wariuje - 99% wina przelacznika/kabli. Najpierw sprawdz dokladnie styki. Nie pamietam niestety konstrukcji tego przelacznika w środku, ale powinien to być potencjometr + drobny układ elektroniczny.
Jeśli w środku znajdziesz napuchniety/spuchniety kondensator(na google znajdziesz zdjecia) to trzebaby wymienić. Jak nie to wina raczej(o ile w środku nie ma brudu) będzie potencjometru(google: regeneracja potencjometru(ów)) - ale to już może być sporo zabawy, wiec moze lepiej kupic inny. Jak coś to wrzuć fotki to sproboje pomoc.
grzechu1984:
Wie ktoś jak w miare lajtowo dobrać siędo tych przełączników ?? w VW była to pestka , tutaj siedzą mocno a nie chce czegoś uszkodzić przy demontażu .
Nawigacja
[#] Następna strona