Autor Wątek: [Matrix] Klimatyzacja  (Przeczytany 4910 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

c-matix

• Gość
[Matrix] Klimatyzacja
« dnia: 08 Listopad 2016, 14:30:51 »
Czy  ktoś  ogarniał  pozbycie  sie funkcji włączania się  samoistnie klimatyzacji po  ustawieniu  nawiewu na szybe . Dla  jednych jest to  bajer  ale mnie  denerwuje  bo  rzadko użytkuje  klime.  No i  czy ktoś wie  jak  zdemontować gałki nawiewu  oraz  te  całą  duża  ramkę wokół radia. Może tam  znajde  co te  funkcje  automatycznie uruchamia.

Offline tomek_27

• HKP
  • **
[Matrix] Klimatyzacja
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Listopad 2016, 20:23:02 »
W matrixie z klimatyzacją automatyczną jest tak samo.Jest to wkurzające i obawiam się,że nic z tym się nie da zrobić.Przydaje się to tylko gdy zaparowana jest szyba.Poza tym po każdym uruchomieniu silnika trzeba A/C wyłączać.

c-matix

• Gość
[Matrix] Klimatyzacja
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Listopad 2016, 21:53:17 »
No  właśnie ja mam zwykłą klime i podejrzewam że sygnał idzie  z  pokrętełka od regulacji miejsca  nawiewu. Trzeba by go  rozebrać i rozgryść sprawe.

Offline kosmos2011

• Giełda
[Matrix] Klimatyzacja
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Listopad 2016, 22:12:34 »
C-matix w profilu na górnej belce forum można już samodzielnie zmieniać dane auta wpisz Matrixa zamiast Atosa.

http://www.mycarforum.com/topic/2324088-removing-hyundai-matrixs-centre-console-with-pics/?hl=%2Bremoving+%2Bconsole+%2Bmatrix

c-matix

• Gość
[Matrix] Klimatyzacja
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Listopad 2016, 22:31:05 »
Podziękować.
Dane  zmieniłem.
Wiem  że kiedyś  widziałem na jakimś  forum Getza  rozterki na temat tej klimy  ale nie  pamiętam jak to się skończyło.

Offline TomPL

• Giełda
[Matrix] Klimatyzacja
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Listopad 2016, 09:26:27 »
Cytat: "tomek_27"
W matrixie z klimatyzacją automatyczną jest tak samo.Jest to wkurzające i obawiam się,że nic z tym się nie da zrobić.Przydaje się to tylko gdy zaparowana jest szyba.Poza tym po każdym uruchomieniu silnika trzeba A/C wyłączać.

Ja przed włączeniem silnika wyłączam (ustawiam na zero) dmuchawę - wtedy po włączeniu klima nie rusza i silnik łagodniej startuje i się rozgrzewa. Dopiero po chwili włączam dmuchawę, wtedy włącza się klima, którą zazwyczaj natychmiast wyłączam :)

c-matix

• Gość
[Matrix] Klimatyzacja
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Listopad 2016, 14:56:54 »
No tak  ale  ile można...........

Offline TomPL

• Giełda
[Matrix] Klimatyzacja
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Listopad 2016, 08:06:23 »
Wiem, upierdliwe jak cholera, no i można się zapomnieć :evil:

Offline tomek_27

• HKP
  • **
[Matrix] Klimatyzacja
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Listopad 2016, 18:29:59 »
Na dworze się ochłodziło i uruchomienie silnika nie zawsze pociąga za sobą włączenie klimatyzacji mimo nadmuchu w kierunku na szybę.Mam A/C z wyświetlaczem.

Offline TomPL

• Giełda
[Matrix] Klimatyzacja
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Listopad 2016, 09:48:28 »
Masz jakiś czujnik temperatury, który decyduje czy włączyć klime czy nie? W naszych modelach to tak nie działa, włącza się zawsze!

c-matix

• Gość
[Matrix] Klimatyzacja
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Listopad 2016, 10:26:30 »
Nie  mam klime  manual.

Offline tomek_27

• HKP
  • **
[Matrix] Klimatyzacja
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Listopad 2016, 13:14:29 »
Pewnie jakiś czujnik jest.Jeszcze tej wiedzy nie zgłębiłem.