Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Reset ustawień ECU

<< < (3/6) > >>

Goldi_Cz-wa:
właśnie nie do końca ... przynajmniej tak mi powiedział serwis Hyundaia cytuje ten silnik tak ma że na zimnym z automatu podnosi obroty nic z tym nie zrobimy. Jak kupiłem auto to była pierwsza rzecz na którą zwróciłem uwagę, w żadnym z moich aut nie miałem tak żeby obroty po starcie utrzymywały się na poziomie 1500 obr/min. Trwa to krótko, bo auto szybko się nagrzewa i właściwie po 1 km obroty są już "normalne"

pterodaktyl:
Witam
Obroty po odpaleniu rzędu 2tys. to nie jest normalna sprawa....
Natomiast wysokie spalanie może być m.in. związane z uszkodzoną sondą lambda.
Pozdrawiam

Shadows:
Mój Tucson przy niskich temperaturach też podnosi obroty na chwilkę, ale jest to wartość w okolicach 1500-1600rpm, 2000 to trochę dużo. Musi być zimno, np jak dziś rano 2*C.

Masz tak wysokie obroty zawsze po odpaleniu? Po nocy czy tylko wtedy, gdy jest zimno?

Goldi_Cz-wa:
U mnie zawsze po nocy, przy pierwszym odpaleniu jest 1500. Sonda sprawdzona jest OK

Piotrek50501:
Mam takie obroty zawsze po odpaleniu na zimnym silniku, tj jak rano jadę do pracy i jak wracam gdy ostygnie jest to samo. I nie ważne tak jak dziś było ok zera czy jest upalny dzień. Objaw zawsze ten sam.

Zastanawiają mnie dwie rzeczy. Pierwsza jest to że gdy odpalę zimny i dodam gazu to obroty wolno spadają, jak jest ciepły jest to samo. A druga sprawa to jak włączę zapłon to silniczek krokowy chodzi zanim odpalę silnik. Ma ktoś ten sam problem?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej