Forum > Accent

No to zakupiłem Accenta i już jestem pełnoprawnym userem :)

<< < (3/4) > >>

IgoReCzeK:

--- Cytat: "kedrok" ---mam ambitny plan zakupić podręczniki techniczne i zagłębić się w tematykę
--- Koniec cytatu ---

Witam. Nie wiem, czy warto, bo te samochody się tylko serwisuje jak w książce napisane i jeździ (przynajmniej ja tak miałem). ;-) Pozdrawiam Igor.

e-gen:
Jakie tarcze / klocki polecacie z oferty InterCarsu do Accenta 1.5 link

w sumie z tarcz to biorę pod uwagę jedynie Brembo lub ori Hyundai większy problem mam z klockami.

BTW
podana cena za tarczę np. 200 zł dotyczy jednej sztuki, a nie kompletu na przednie koła?

Vex:
O ile nie zaznaczone ze komplet, to jedna sztuka. Klocki zawsze parami. Pakowane sa oddzielnie (jesli nic mi sie nie pomylilo :) ).
Do Brembo Max zawsze nie odlacznym kompletem byly klocki ferodo sredniej serii.
Ja bym proponowal jakies japonskie, byle miekkie klocki. Im twardsze klocki tym wieksze prawdopodobienstwo zalatwienia tarcz hamulcowych.

e-gen:
Odpuszczam zakup/wymianę tarcz, mimo iż początkowo chciałem zrobić hamulce kompleksowo to jednak doszedłem do wniosku, że bez sensu jest rozbierać całą zwrotnicę/łożyska gdy tarcze są jeszcze przyzwoite.

Ograniczę się zatem do wymiany klocków, czyszczenia prowadnic (posmarować je smarem z dodatkiem miedzi?). płynu hamulcowego na DOT4, tylnych szczęk/cylinderków + ew. przetoczenie bębnów.

kml:
e-gen, pasuja klocki oryginały od pony 1,5 :) mam takie i jest gitara a kosztowały niedużo. Tarcze mam z IC, ostatnio doczytałem na paragonie, że ATE ( podobno ) i tez sie nic nie dzieje. Wszystkie prowadnice koniecznie smarem z miedzią potraktować należy. Ja na bębny szykuje się nowe z racji tego, że są skorodowane i nie za bardzo to wygląda ale to jeszczeeeeee :) Cylinderki też mam z JC, kosztowały swego czasu po ok 120 za sztukę. Dobrze jest je posmarować pastą antyzapiekającą się, w wAw tubka 6 pln ( takie białe tłuste )

Sprawdź u siebie dokładnie tarcze, czasami zakres używalnośći to 2 - 3 mm od normy i już wtedy tarcza nadaje się śmietnik. Nie wiem jak jest z toczeniem bębnów ale biorąc pod uwagę ich ogromną żywotność to ja raczej bym sugerował kupno nowych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej