Witam,
tak jak w temacie.. podczas jazdy zapaliły mi się jednocześnie kontrolki ABS i hamulec ręczny. Byłam w zakładzie mechaniczno-diagnostycznym, auto podpięte pod komputer, i wykazało 'pamięć błędów C1604- sterownik ABS- błąd wewnętrzny' (przesyłam załącznik). Rozumiem, że mam wymienić sterownik ABS i tu zaczynają się kłopoty, gdyż po stronie Hyundai taki sterownik nie jest dostępny, teraz montują moduł hydrauliczny ABS, dostępny na zamówienie i cena to...4800zł netto(!!) (wiem, bo wypytywałam się już..).
Teraz tak, numery jakie są na mojej pompie (na tej niebieskiej naklejce..) to BTCS 4/4 58910-17600 BH60112000 WIQD5025041. Natomiast z drugiej strony na tabliczce jest jeszcze taki numer P/NO 95660-1700.
Przeszukałam chyba już cały internet, pytałam się gdzie mogłam i zawsze otrzymałam odpowiedź, że nie mają czegoś takiego.
Czym mogę zastąpić ten sterownik? Jakimi innymi numerami, czy z innego rocznika coś będzie pasować? Muszę to naprawić, bo zbliża się koniec przeglądu i trzeba na nowy spieszyć, a na pewno mi go nie przepuszczą. Nie stać mnie na to żeby kupować nową część za 4800zł.
Może da się tą moją część zregenerować jakoś? Proszę o rady.
Pozdrawiam
Hyundai Matrix 2001r 1.6i benzyna