Autor Wątek: Rysy na szybie  (Przeczytany 3725 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tictac

• Gość
Rysy na szybie
« dnia: 29 Sierpień 2008, 07:53:18 »
Na google pokazuje się cała masa tematów z różnych for motoryzacyjnych i w większości z nich zalecają wymianę szyby lub jej polerowanie przez fachowca, które to podobno kosztuje tyle samo co nowa szyba (albo używka).

Znacie może jakąś pastę lub inny środek, którym mógłbym usunąć dwie rysy z szyby, które w niewiadomy mi sposób poprzedni właściciel "maznął" na szybie?

rufuz

• Gość
Rysy na szybie
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Sierpień 2008, 21:09:17 »
he he he moze to dziwne ale ja ostatnio probowalem usunac rysy z szyby pasta do polerowania rys na lakierze. Hmmm wydaje sie ze troche zeszly.

Witek

• Gość
Rysy na szybie
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Sierpień 2008, 21:55:40 »
Dziwne... :roll: podejrzewam, że po prostu trochę umyłeś szybę i wydaje Ci się, że rysy się zmniejszyły. Pasta do nadwozia na pewno na szybie nie będzie równie skuteczna, a może tylko rysy powiekszyć.

cezary46

• Gość
Rysy na szybie
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Sierpień 2008, 20:50:56 »
Kiedyś się tym bawiłem. Jeżeli rysy nie są zbyt głębokie to potrzebna jest specjalna pasta do polerowania szkła,dobra polerka elektryczna i dużo czasu i cierpliwości.

Cendra

• Gość
Rysy na szybie
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Sierpień 2008, 14:53:22 »
Ja w moim S-coupe mam rysy na bocznej szybie, takie z góry na dol, mysle że moge zaryzykować i użyć jakiejś pasty do szkła, mysle że nie wpłynie to tak bardzo na bezpieczeństwo jeżeli cos sie nie uda.
Czy ktoś usuwal rysy z bocznych szyb i moze podzielić sie doświadczeniami?

jokansen

• Gość
Rysy na szybie
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Grudzień 2008, 15:10:56 »
Witam,
Usiłowałem usuwać rysy jakąś pastą do polerowania szyb chyba marki T-Cut. Efekt mierny. Od wczoraj jeżdzę z tego powodu z nową przednią szybą. Koszt z wymianą 450zł. Na bezpieczeństwie nie warto oszczędzać.
Pozdrawiam

tictac

• Gość
Rysy na szybie
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Grudzień 2008, 18:44:57 »
Też chyba tak zrobię.
Tyle że moje szyby boczne są fabrycznie przyciemnione - lekko bo lekko ale są - nie wiem czy dostanę taką szybę w każdym serwisie.