Forum > i30 FD

[i30 FD] Rdza na drzwiach - od strony wewnętrznej

<< < (4/5) > >>

grzekrys83:
Zdjęcia poprawione.

Clins299:
O kurcze ruda szmata atakuje.
Czym prędzej atakuj lakiernika niech robi zaprawki- zapylić podmaluje i do żyda.
Raczej rudej szmaty nie odgonisz po tym zabiegu... Może na sezon albo 2 w tym miejscu będzie spokój. Ale jak żre drzwi to pryszczyca przeniesie nie na inne partie. Kolego w jakim czasie te ogniska korozji Ci się pojawiły w takich ilościach?

robaszek127:
Zdjęć znów nie widać :-|  Nie wiem co za blachy wkłada hyundai skoro tak rdza idzie.  
Zaprawki można zrobić samemu skoro to na drzwiach od tyłu.
Z mojej walki z rdzą w getzie, jest tak że rdza albo dalej nie idzie lub malowania pomagają na krótko.
Teraz wynalazłem chyba sposób by naprawa wytrzymywała dłużej w najgorszym miejscu.
Trzeba wyczyścić blachę i nie dawać od razy podkłądówki. Tylko cynk w spreju a potem dopiero maluje podkładem i farba główną.
Lakier można kupić w spreju i pomalować samemu.

bobekos:
Moim zdaniem nie jest to normalny objaw jeżeli chodzi o te miejsca w i30. Na zamieszczonych zdjęciach widać że to chyba drzwi były wcześniej klepane "amatorsko" i teraz widać efekt. Ja mam już 9 latka i się pokazuje też ruda ale w śladowych ilościach na tych punktach także najlepiej jakby się więcej osób wypowiedziało. Lepiej jest zapobiegać niż leczyć w teorii...  ;-)

srbastek:
U mnie również w ubiegłym sezonie wyszło małe ognisko rdzy, szybkie czyszczenie, środek na rdzę i lakier bezbarwny. Zabawa przez cały dzień i na dzień dzisiejszy mam spokój.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej