Forum > i30 FD

[i30 FD] Rdza na drzwiach - od strony wewnętrznej

(1/5) > >>

pawkl:
Witam,

Zauważyłem niewielką 4-5 mm rdzę na dzwiach tylnych od strony wewnętrznej (przy uszczelce). Czym i jak to powinienem najlepiej zabezpieczyć, aby 1. zatrzymać rdzewienie 2. wyglądało to estetycznie ?

Z góry dzięki
Paweł

Shadows:
Trzeba ją usunąć mechanicznie a następnie użyć środka na rdzę, np epoksydowy Brunox 2w1, jest to odrdzewiacz i podkład w jednym (pewnie coś tańszego też kupisz)

Można też wyczyścić i użyć zwykłej farby miniowej, na koniec  lakier.

Z doświadczenia przy BMW wiem, że trzeba się do tego przyłożyć, źle wyczyszczone i zabezpieczone na nic się zda bo rdza i tak wyjdzie.

apikus:
Ja też to mam, ale nie zamierzam zabezpieczać. Oddam na gwarancji do wyminay drzwi. W końcu gwarancja na lakier obowiązuje.

sisimon:
ja też miałem tam rdzę i to dość dużo, auto z 2009 r. W tym roku mi wymienili tylne drzwi z obu stron. Mają one u góry ciut inny profil. Hyundai wie o tym problemie. Dzięki temu że robię co roku przeglądy w ASO wymiana całych drzwi była darmowa. Pzdr

gzrybol:
Drzwi nie wymienią będą lakierować i lakierować aż się gwarancja skończy. Przerabiałem temat tak jak i tylnej klapy 3 razy malowali. Coś mi tu nie pasi w w wypowiedzi poprzednika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej