Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Fotelik dla dziecka w Coupe.
Jarek:
--- Cytat: "BartBartez" ---Ja dolewam ok 1,2 - 1,5 l na 8 tyś
--- Koniec cytatu ---
To się akurat zgadza bo wychodzi litr na 5 - 6,5 tysiąca km ale czy to nie jest tragicznie? Na pewno nie jest to powód do dumy dla tych silników, starsze silniki w Pony czy w Sonacie było sporo lepsze pod tym względem. Nie mówiąc już o jakiejkolwiek japońskiej konkurencji.
BartBartez:
Ale porównując do Opli czy VW, które przy podobnych przebiegach wciągają nawet 1l/1000km to jest naprawdę dobrze.
Co do Japonii: Kumpel miał Carinę E 1,6 (przebieg 160 tyś)- wciągała 1,5l/1000km
Może to odosobniony przypadek ale jednak
sion2002:
A czy na coś jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie? Skrzynia? Silnik? Zawieszenie? Ruda? Jakieś standardowe / często powtarzające się usterki? W poniedziałek jestem w Niemczech oglądać Coupe z 1997 120 000km 2L.
Pozdrawiam
BartBartez:
Ruda na bank będzie na tylnich nadkolach. To standard - chyba, że ktoś już to robił. Skrzynia - pewnie ciężko wchodzi wsteczny, ale to Hyundai. W zawieszeniu przy 220 tyś km wymieniłem z tyłu 2 tuleje, amorki tył i wszystkie łączniki stabilizatorów. Przód był już zrobiony. Standardowych usterek chyba nie ma. Sprawdź wszystko jak w każdym aucie. Tylko nie wymagaj ideału bo jedziesz po 11 letnie auto a nie do salonu.
Nawigacja