Autor Wątek: [Elantra XD] [Elantra XD] Tapicerka Elantra  (Przeczytany 3402 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

volff

• Gość
[Elantra XD] Tapicerka Elantra
« dnia: 06 Lipiec 2016, 17:32:15 »
Witam od jakiegoś czasu przymierzam się do wymiany tapicerki foteli w swoim dupowozie,ponieważ poprzedni właściciel rozdarł fotel kierowcy.Po krótkim rekonesansie w necie zobaczyłem że można okazyjnie kupić skórzaną tapicerkę ale wszystkie są od wersji Gt.Więc moje pytanie brzmi czy tapicerka z Gt pasuje do sedana? boczki tylna kanapa itp.pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2020, 12:28:15 przez Brt »

Offline tekla

• Global Moderator
    • http://www.facebok.com/eklateklamodel
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Lipiec 2016, 09:00:37 »
Szczerze mówiąc nie wiem jak wygląda tapicerka nieskórzana, bo... no za wiele Elantr u nas nie ma i nie miałam okazji nieskór obadać.
Myślę, że będzie pasować, ale to takie gadanie "na oko".

Mogę tylko powiedzieć, ze skóra w Elantrach jest dobrej jakości i polecam.

volff

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Sierpień 2016, 22:24:17 »
Mimo że nikt się nie wypowiedział oprócz Tekli kupiłem te skóry do elantry boczki i fotele oraz kanapy. Powiem tak, boczki były od wersji z 5 furtkami nie pasowały trochę góry za krótkie i tylne doły boczków inaczej wyprofilowane ale dało się z nich wziąć co ważne czyli skórkę bez problemu można było przełożyć do moich boczków. Dorabiałem tylko otwory w moich boczkach ponieważ materiał był przyklejony a skórki mają wyjmowany element z boczków mocowany na zaczepy. Ogólnie wszystko jest w pełni rozbieralne i można dowolnie przekładać podniszczone własne elementy na zakupione w lepszym stanie. Co do siedzeń tył kanapa pasowała idealnie bez przeróbek przednie stołki mimo że pochodziły z sedana nieco się różniły. Inne były mocowania z prawej strony konsoli trzeba było obciąć nity i przełożyć ze starej konsoli inne też były kostki od mat zajętości i poduszek ale po cało dniowym dłubaniu 2 osób udało się wszystko zainstalować. Tak jak wspominałaa Tekla skóry są dobrej jakości są grube nie jak w nowych autach ceratki.

Offline tekla

• Global Moderator
    • http://www.facebok.com/eklateklamodel
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Wrzesień 2016, 22:22:17 »
Ekhm, ja kobietą jestem, poproszę o żeńskie końcówki czasowników (: