Forum > i30 GD

[i30 GD] Przednie postojowe

<< < (3/3)

pafciokrak:
Pewnie ze generuje, ale żeby tak żeby zrobić się czarna? To właśnie mnie zastanawia, bo temperatura temperatura ale chyba nie powinna dawać aż takiego "efektu".

Chyba ze może mam żarówki "+10 turbo" -> świecące tak samo mocno jak i krotko :P

bobekos:
Witam, nie znalazłem tematu dotyczącego mojego problemu więc tutaj napiszę. Zauważyłem ostatnio słabnącą żarówkę postojową od strony kierowcy, wczoraj wieczorem już nie działała. Dziś korzystając z aury i pamięci wziąłem się za jej wymianę. Żeby wyjąć gniazdo trzeba obrócić je całe trochę i wyjąć. Mi niestety ta sztuka się nie udała, ułamałem ją w większej części co zamieszczam w linku: Co mam zrobić z tym fantem, ktoś przerabiał już podobny problem? Gdzie dostanę taką część? Dzwoniłem do ASO i mówili że muszą zobaczyć bo przez telefon trudno im powiedzieć. W poniedziałek zamierzam podjechać ale liczę na wasze pomysły...

kevin.c:
W temacie trwałości żarówek:  trwałość żarówki drastycznie maleje ze wzrostem napięcia zasilania. Np. mój i30 przy pracującym silniku, przy przeciętnym obciążeniu daje napięcie 14,4V.  Jest to ok 120% w stosunku do nominalnego napięcia zasilania żarówki tj. 12V. Wystarczy odczytać z wykresu jak maleje trwałość....

bobekos:
A na mój post ktoś pomoże...? :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej