Forum > Tucson JM
Podnoszenie szyb
attex:
Ja psikałem delikatnie 2 albo 3 razy ,bo nie byłem pewny,czy to nie zaszkodzi.Jak pisałem u mnie jest na razie w porządku
czaperek:
Psiknąłem WD-40 trzy razy. Niestety w moim przypadku nic to nie dało. Szyby nadal nie podnoszą się ze sterownika. czeka mnie jego wymiana. Pytanie tylko takie: Czy aby się do niego dostać wystarczy odkręcić tylko śruby(wkręty) mocujące znajdujące się w rączce, w której sterownik jest zamontowany, czy też trzeba ściągnąć całą tapicerkę drzwi?. Czy ktoś to już odkręcał i może coś doradzić?
tomaszk1:
Niestety nie da się dostać do przycisków bez demontażu tapicerki. Dobra wiadomość jest taka, że nie jest to trudne.
Ja zrobiłem to tak:
- zaopatrzyłem się w zestaw plastikowych "podważaczy" żeby nie uszkodzić plastików
- na portalu aukcyjnym odszukałem sobie aukcję sprzedaży tapicerki która zawierała jej zdjęcie od wewnętrznej strony, aby wiedzieć gdzie są zatrzaski
- odkręciłem wszystkie śrubki ukryte pod zaślepkami i delikatnie podważałem zatrzaski -wszystko poszło gładko, na końcu trzeba lekko unieść cały boczek do góry - i już - trzeba tylko uważać na kabel od czerwonej lampki na dole drzwi aby jej nie urwać. Od wewnętrznej strony są wkręty które przytrzymują panel z przyciskami do podnoszenia szyb.
Powodzenia
czaperek:
Dziękuję za podpowiedź.
Shadows:
Są specjalne łopatki czy tam łyżki do ściągania tapicerki i sugeruję je mieć aby nie połamać zaczepów.
Nawigacja
[#] Następna strona